SPORT

KRALJICA SPORTOVA

Prekrasan atletski dan i večer na Čavleku - Svjetski rezultat Filipa Mihaljevića i tri odličja za AK Karlovac

Prekrasan atletski dan i večer na Čavleku - Svjetski rezultat Filipa Mihaljevića i tri odličja za AK Karlovac

Sjajan atletski dan na Čavlekovom stadionu! Prvi dan prvenstva Hrvatske u atletici za seniore i seniorke, središnjeg domaćeg atletskog događaja sezone, protekao je u znaku Filipa Mihaljevića, europskog i svjetskog brončanog, koji je u Karlovcu pokazao da iznimno spreman dočekuje Olimpijske igre u Tokiju, podarivši publici ujedno i zaista pravi svjetski rezultat - 21,94 u bacanju kugle! Hrvatski rekord i drugi rezultat ove godine u Europi oduševili su publiku, kao i ostatak Mihaljevićeve serije od šest bacanja - četiri puta išao je preko 21 metra, jednom je bacio 20.28, a jednom prestupio.

Hrvatski rekord oborila je i na samom početku natjecanja Elija Valentić u skoku s motkom, skočivši 4,26 metara. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bilo je još odličnih rezultata, još jedna hrvatska olimpijka Bojana Bjeljac mirno je pobijedila u utrci na 5000 metara, baš kao i sve bolja diskašica Marija Tolj. Daljaš Marko Čeko nije bio u pravoj formi, ali je ipak pobijedio sa za njega skromnih 7,57 odnosno samo za centimetar više od drugoplasiranog Pravdice, koji je u jednom skoku išao i blizu 8 metara, no nažalost uz prijestup.

Publika je, uz fenomenalan Mihaljevićev rezultat, najviše ovacija uputila domaćim atletičarima koji prvi dan prvenstva završavaju s tri odličja. Bruno Belčić osvojio je srebrno odličje na 1500 metara u vrlo dobroj utrci, u kojoj je od njega bio brži samo jedan od junaka prvog dana, Dino Bošnjak iz Velike Gorice, koji je kasnije slavio i na 3000 metara.

Djevojke su, pak, osvojile dvije bronce - pomalo iznenađujuće u pravom trenutku "eksplodirala" je Lea Novković koja je uzela brončano odličje na 100 s preponama (u kojoj je pobijedila Ivana Lončarek s vrlo dobrih 13,47), a do bronce je stigla i Helena Valentić u iscrpljujućoj utrci na 3000 sa zaprekama, u kojoj su Karlovčanka, Sandra Šrut iz zagrebačkog Agrama te Tea Faber iz Dubrovnika daleko odmakle ostalima, ali u samoj završnici najviše snage imala je Faber. 

Nedjelja je također u znaku atletike, nažalost i prognoza je vrlo loša - šteta, jer danas je na stadionu uz Koranu vladala prava atletska atmosfera, svi su malo "zažmirili" i na odredbe Stožera o maksimalnih 100 gledatelja pa su atletičari i atletičarke imali daleko veću i brojniju potporu. I bude li kiše vrijedi doći do "Čavleka" - Bruno Belčić i Tomislav Novosel lovit će odličja na 3000 sa zaprekama, Hrvoje Neralić na 400 prepone, baš kao i Lea Novković u istoj disciplini. Tu je i karlovačka muška štafeta 4x400 metara, šanse ima i Ivan Katić na 800 metara. 

Što se tiče većih domaćih atletskih imena, u prvom planu sutra će biti visašica Ana Šimić, brončana s Europskog dvoranskog prvenstva te motkaš Ivan Horvat. U bacanju koplja neće biti Sare Kolak, no vrijedi vidjeti mladu Zadranku Veroniku Šokota, jednu od najboljih juniorskih bacačica koplja na svijetu. Solidan rezultat može se očekivati i od diskaša Martina Markovića, a u utrci na 3000 metara ponovno bi do uvjerljive pobjede trebala naša olimpijka Bojana Bjeljac. 

Izdvojeno


Reci što misliš!