SPORT

SJAJAN VIKEND

Zlato Brune Belčića u "steeplechaseu" kruna dvodnevnog atletskog spektakla u Karlovcu - našima ukupno šest odličja! (FOTO)

Zlato Brune Belčića u

Ako ćemo prvi dan prvenstva Hrvatske u atletici pamtiti po izvanrednom, svjetskom rezultatu Filipa Mihaljevića, koji je bacio kuglu 21,94 što je hrvatski rekord, a ujedno i drugi europski te peti svjetski rezultat ove godine, drugi ćemo bez ikakve sumnje pamtiti po jednom domaćem atletičaru. Naravno, riječ je o Bruni Belčiću koji je pred svojom publikom pokazao da je iznimno dobro tempirao formu i osvojio zlatno odličje i titulu prvaka Hrvatske u utrci na 3000 metara sa zaprekama.

Relativno skromne rezultate za svoje mogućnosti imao je Belčić ove sezone, čak i prošlog tjedna u Zagrebu na juniorskom prvenstvu na kojem je nastupio izvan konkurencije i stigao treći, uz dosta ljutnje na samog sebe nakon utrke, ali u svom gradu, u možda i najvažnijoj utrci sezone, bio je briljantan. Vodio je od početka do kraja, a uz ovacije publike i komunikaciju s publikom koju je pozivao na još glasnije bodrenje u zadnjih 30-ak metara otrčao je ovu utrku ispod 9 minuta (8:59,52) i tako postavio rekord hrvatskih prvenstava. Da nije bilo slavlja u završnici (no, tko bi mu mogao zamjeriti!?) mogao je možda poboljšati i svoj osobni rekord (8:57). Popularni steeplechase ostaje karlovačka disciplina, jer i jučer je Helena Valentić osvojila broncu, a današnju utrku dodatno je uljepšao Zagrepčanin u redovima AK Karlovca, Tomislav Novosel, koji je također dotrčao do brončanog odličja pa smo na postolju imali dva domaća predstavnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sjajan je danas bio i Hrvoje Neralić na 400 s preponama, nadali smo se da bi možda mogao do bronce, no on je trčao izvrsno, poboljšao osobni rekord i sa 53,54 uzeo srebrno odličje. 

Na kraju vrlo lijepih šest odličja za AK Karlovac - zlato Brune Belčića (3000 zapreke), srebra Hrvoja Neralića (400 prepone) i Brune Belčića (1500 metara) te bronce Helene Valentić (3000 zapreke), Tomislava Novosela (3000 zapreke) i Lee Novković (100 prepone). 

Što se tiče ostalih rezultata, drugog dana natjecanja visašica Ana Šimić, brončana s europskog dvoranskog prvenstva, pobijedila je sa solidnih 1,85, Martin Marković bacio je disk vrlo dobrih 63,62, olimpijka Bojana Bjeljac s lakoćom je pobijedila na 3000 metara, u utrci u kojoj smo vidjeli i pravu dramu Makaranke Klare Andrijašević koja je imala osigurano srebro i onda jednostavno "pukla" u samoj završnici, izgubila koordinaciju i snagu i srušila se na stazu te ostala bez ijednog odličja. Izuzetno zanimljiv bio je skok u dalj u kojem su pobjednica Klara Barnjak iz riječkog Kvarnera i drugoplasirana Klara Koščak iz varaždinske Slobode imale istu daljinu - 6,12 pa je odlučivao najbolji drugi skok, u kojem je pak za jedan jedini centimetar bolja bila Barnjak. Jedan od junaka prvenstva nepobitno je Dino Bošnjak iz Velike Gorice, koji je osvojio čak tri zlata! Jučerašnjim pobjedama na 1500 i 3000 danas je dodao zlatno odličje na 5000 metara.

Bila su to dva zaista lijepa atletska dana u Karlovcu, a ljubitelje atletike već u narednom tjednu očekuje novi atletski spektakl i to na najvišoj svjetskoj razini - u petak se trči "Karlovački Cener", utrka u kalendaru svjetske atletske federacije World Athletics i jedina hrvatska utrka s World Athletics labelom. A, krajem ljeta bit će i još zanimljive atletike na stazi - Karlovac će u rujnu biti domaćin i mlađeseniorskog prvenstva Hrvatske, ali i međunarodnog mitinga otvorenog za sve.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!