SPORT

DOBRI REZULTATI

Veslačima Korane po jedno prvo, drugo i treće mjesto u A finalima na "Jumbo" regati na Jarunu

Veslačima Korane po jedno prvo, drugo i treće mjesto u A finalima na

Svi veslački klubovi iz Hrvatske te Ljubljanica iz Slovenije, sveukupno 47 posada s više od 400 veslačica i veslača, nastupilo je na ovogodišnjoj Jumbo regati na jarunskom jezeru u Zagrebu. U vrlo jakoj konkurenciji dobro su odveslali i veslači karlovačke Korane od kojih je za istaknuti dva rezultata – kadetkinje Eme Hodak koja je pobijedila finalu A u samcu za kadetkinje A te Igora Šušnjara koji je zauzeo 3. mjesto u samcu za juniore B. 

 - Naglasio bih da Ema Hodak u tri godine nije izgubila niti jednu utrku u svojoj kategoriji. Sada je promijenila kategoriju i tu se pokazala odličnom. Igor Šušnjar je pak u vrlo jakoj konkurenciji polučio odličan plasman. U konkurenciji su nastupili trenutno najbolji skifisti u kategoriji pa Šušnjarov rezultat ima posebnu težinu. Inače, ovogodišnja Jumbo regata je jača od prvenstva države iz razloga što svatko može veslati u svakoj disciplini. Nije se veslalo na plasman već se veslalo na vrijeme. Bilo je četiri grupe po osam veslača i svi su veslali na vrijeme. Na primjer, našem Janu Latkoviću je A finale izmaklo za 13 stotinki sekunde, a dubl Jakšić i Ranitović nije ušao u A finale jer je bio kratak za svega 4 stotinke sekunde. Posada koja ih je pobijedila kasnije je u A finalu bila druga. Hoću reći da je ovogodišnja konkurencija bila vrlo izjednačena. Iznimno sam zadovoljan rezultatima kadeta jer je bilo puno posada, a razlika od pobjednika bila je svega 3-4 sekunde. Zadovoljan sam plasmanom i ostalih naših veslača – rekao je Zlatko Katušin, profesionalni trener u Veslačkom klubu Korana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

REZULTATI

U samcu za kadete A Jan Latković zauzeo je 2. mjesto u finalu B. Ukupno je bio osmi a nastupilo je 28 posada. U istoj disciplini Roman Romčević zauzeo je 7. mjesto u kvalifikacijama. 

U samcu za kadetkinje A Ema Hodak  zauzela je 1. mjesto u finala A nastupivši u konkurenciji 20 posada.

Koranin dvojac na pariće za kadete A s posadom Josip Jakšić i Luka Ranitović zauzeo je 1. mjesto finalu B. Ukupno su bili sedmi od 32 posade.

U samcu za lake juniorke A mlada Lara Mandić zauzela je 2. mjesto u finalu A,  a u samcu za lake juniore A u konkurenciji veslača Mauro Bauer zauzeo je 4. mjesto u finalu B. Sveukupno je bio deseti od 16 posada.

U kategoriji samac za juniore B Igor Šušnjar zauzeo je 3. mjesto u finalu A nastupivši u konkurenciji 31 posade skifista.

Tijekom lipnja Korana bi trebala nastupiti na Bledskoj regati, najstarijoj regati u ovom dijelu Europe, ako bude održana jer još nije definiran datum održavanja. Početkom srpnja nastupit će na regati Croatia Open koja je bila odgođena zbog pandemije koronavirusa, a 10. srpnja na Kupi će biti održana tradicionalna Karlovačka regata.  

 

Izdvojeno


Reci što misliš!