SPORT

SAMOVOJSKA NA TRIBINI O EURU

Ako Hrvatska prođe grupu biti će to sjajan rezultat!

Ako Hrvatska prođe grupu biti će to sjajan rezultat!

Uoči početka Europskog nogometnog prvenstva na terasi Gradske knjižnice 'Ivan Goran Kovačić' u Karlovcu održana je tribina na kojoj je gostovao Anton Samovojska, sportski novinar-komentator, stručnjak i analitičar s 45-godišnjim stažem u novinarskoj branši te odličan poznavatelj nogometnih „prilika i neprilika“ - najavljen je skorašnji Euro.

- Hvala što ste me zvali i uvijek se rado odazovem u Dugi Resu i Karlovac jer se tu osjećam kao doma obzirom da sam rođen u Dugoj Resi a i moji preci su iz tog grada – kazao je na početku Anton Samovojska. 

Tema je, dakako, bilo predstojeće Europsko nogometno prvenstvo ali prije toga nikako se nije moglo zaobići karlovački malonogometni turnir kojega se „Vojska“ uvijek rado prisjeti pa se dobar „komad“ tribine razgovaralo se o tome. Dugi niz godina uspješno je igrao na karlovačkom malonogometnom turniru u dresu momčadi Grahorove gdje je tri puta (1981., 1983. i 1984.) bio izabran za igrača turnira.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nije se zaobišla i tema o domaćem i inozemnom nogometu, Dinamu, Hajduku, Hrvatskoj ligi, tko je za njega najbolji trener a tko najbolji igrač ... Brojnim anegdotama s raznih natjecanja, iskustvu sa svjetski poznatim trenerima i nogometašima koje je intervjuirao. Dotaknuo se i tamne strane sporta-nogometa ... 

- Nekad se igralo da zabiješ gol, a danas se igra da ne zabiješ gol – kaže Samovojska koji za sebe kaže i da unatoč svega ostaje nogometni romantičar.

Govorio je i o svojim iskustvima sportskog novinara u bivšem sistemu i danas da bi za sportsko novinarstvo ustvrdio kako je najljepši posao na svijetu jer pišeš o onome što voliš i putuješ po svijetu. 

- Uživaš u onome što radiš i još ti to plate. Gdje toga ima! – kazao je.

U dva sata koliko je trajalo Samovojskino izlaganje, a moglo je to potrajati i još dva sata jer „štofa“ o nogometu ima napretek, bilo je i pitanja iz publike koju je od HRT-ova sukomentatora Europskog prvenstva najviše zanimalo mišljenje o tome kako će Hrvatska proći na Euru. 

- Prvo, mislim da je svaki put kad Hrvatska stigne do finala europskog ili svjetskog prvenstva to sjajan rezultat. Nakon 2018. i svjetskog srebra, sada očekujemo puno. Da li je to realno? – pita se Samovojska.

 - Od bronce 1998. u Francuskoj do srebra 2018. godine u Rusiji  prošlo je dvadeset godina kako smo čekali sjajan rezultat. Hoćemo li na to ponovno čekati dvadeset godina? Unatoč činjenici da Hrvatska od 2018. nije odigrala briljantno u ovim pripremnim utakmicama vjerujem da se kad dođe prvenstvo sve može okrenuti ali .... Samo ako svi igraju kao jedan, onda Hrvatska može nešto učiniti. Ključni dvoboji biti će sa Češkom i Škotskom. No, biti će sjajan rezultat ako prođu grupu – kaže Samovojska.

Misli da jer Francuska prvi favorit za osvajanje naslova, a dobru momčad imaju još i Engleska, Italija i Belgija. 

Izdvojeno


Reci što misliš!