SPORT

ZAGRIJAVANJE ZA CENER

Dubrovčanin Ante Živković i Karlovčanka Helena Valentić pobjednici "Karlovačke milje", na Vunskom se natjecale stotine mališana!

Dubrovčanin Ante Živković i Karlovčanka Helena Valentić pobjednici

"Karlovačka milja", duga 1579 metara u čast grada osnovanog te godine, bila je vrlo uspješno zagrijavanje za sutrašnji "Karlovački Cener", jedinu hrvatsku utrku s World Athletics oznakom, na kojoj ćemo vidjeti niz sjajnih trkačica i trkača iz Etiopije, Kenije, Danske, Francuske, Austrije...

Ukupno 134 natjecatelja otrčalo je "karlovačku milju" središtem grada, a najbrži je bio Ante Živković iz Atletskog kluba Dubrovnik, koji je stazu pretrčao za solidnih 4:35. Drugo mjesto osvojio je Marian Bakšić iz Gline, a treće, ujedno je bio i najbolji Karlovčanin, mladi Andrej Belčić. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Karlovčanka Helena Valentić, ujedno i izvrsna sedma u ukupnoj konkurenciji. I drugo mjesto pripalo je karlovačkoj atletičarki, Heli Rakamarić, a treća je Bruna Franjković iz Zagreba.

Nakon toga pozornost gledatelja usmjerila se na Vunsko polje, gdje su stotine mališana trčale tradicionalne dječje utrke. Evo i najboljih po kategorijama:

Vrtići (mlađi): Luka Fanjak i Jelena Baždar.

Vrtići (predškolski uzrast): Šimun Ivan Hajsan i Gita Zlatić.

1. i 2. razredi OŠ: Emil Jones i Lara Brkljačić.

3. i 4. razredi OŠ: Jan Dupelj i Melani Mitar.

5. i 6. razredi OŠ: Jakov Penzar i Petra Johović.

Sutra je u 19:30 na rasporedu Elitna utrka Karlovačkog cenera, dok u 20:30 starta masovna utrka uključujući i štafetnu utrku - sveukupno se očekuje nastup oko 1000 sudionika. 

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!