SPORT

7 DANA NA 4 RIJEKE

Tjedan u znaku najvažnije sporedne stvari na svijetu!

Tjedan u znaku najvažnije sporedne stvari na svijetu!

Proteklih 7 dana na 4 rijeke na europskoj sportskoj sceni obilježio je početak Europskog nogometnog prvenstva i nažalost poraz Vatrenih na startu od favoriziranih Engleza. U našoj lokalnoj nogometnoj sredini okončano je prvenstvo u 3. HNL gdje su Sretenovi momci u drugom dijelu prvenstva postigli maksimum s objektivno osrednjim igračkim kadrom. Poznati su nam i prvaci u županijskim ligama gdje je završena prvenstvena sezona 2020/2021.

Sve u svemu tjedan je prošao u znaku najvažnije sporedne stvari na svijetu a tako će biti i dalje sve dok Hrvatske bude igrala. Pa, pođimo redom ... 

VATRENE KALKULACIJE

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon poraza od Engleske na otvaranju skupine D Eura hrvatska nogometna reprezentacija vratila se u Hrvatsku. Nakon slijetanja na pulski aerodrom zaputili su se u svoju rovinjsku bazu gdje nastavljaju pripreme za nastavak Eura. Prva na redu je utakmica protiv Češke, protiv koje igramo u petak. 

Zanimljivo je još jednom razmotriti kalkulacije. Podsjetimo, u osminu finala prolaze prve dvije momčadi iz svake skupine, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe. 

Ako budemo prvi u skupini, igrat ćemo s drugim iz skupine F. O tome se dosta raspravljalo posljednjih dana u kontekstu je li bolje biti prvi ili drugi. U toj su skupini Francuska, Njemačka, Portugal i Mađarska. U slučaju da završimo drugi, igrali bismo s drugim iz skupine E gdje se nalaze Španjolska, Poljska, Švedska i Slovačka. 

Pitanje je što bi bilo da kao treći prođemo dalje. U tom slučaju najviše je nepoznanica, ali igrali bismo s pobjednikom skupina B, C ili E. Iako se tu mnogo toga treba dogoditi da bismo saznali protivnika, uz već spomenutu skupinu E, dodajmo da skupinu B čine Belgija, Rusija, Danska i Finska, a skupinu C Ukrajina, Nizozemska, Austrija i Sjeverna Makedonija.

NEMA ČEKANJA

Glatkom domaćom pobjedom od 3:0 u posljednjem 34. kolu prvenstva protiv NK BIstre nogometaši Karlovca 1919 oprostili su se od ovogodišnjeg natjecanja u 3. HNL Središta. Na kraju zauzimaju (ne)očekivano 6. mjesto na ljestvici sa 48 bodova.

Nakon prvog dijela sezone plavo-bijeli bili su pretposljednji na ljestvici i svi su im predviđali borbu za opstanak. Onda se pojavio trener Sreten Ćuk, iskusan nogometni znalac, koji je presložio momčad, popravio je i selekciju koja do njegovog dolaska nije bila baš najspretnije napravljena i – rezultat je došao. Po tome se može zaključiti kako je momčadi itekako važan strateg, trener, koji zna što hoće i može i, što je itekako važno - koji iza sebe neće ostaviti pustoš. Upravo je na tom tragu prepoznat Ćukov rukopis s karlovačkom momčadi.

Kako dalje? Uz postojeći igrački kadar i poneko pojačanje, te naravno ostanak Sretena Ćuka za kormilom momčadi, Karlovac bi od nove sezona mogao početi graditi bolje dana i plasman u sam vrh ljestvice 3. HNL Središte, ako ne i sanjati snove o Drugoj ligi. Nije pretjerano kazati da bi najmanje drugoligaški rang nogometne momčadi iz grada kakav je Karlovac trebao biti mjesto igranja i prioritet svih koji sudionika u KA-sportu. 

Da bi se sve to skupa dobro posložilo potrebno je najmanje dvoje – igrači-trener i uprava. Da li je Uprava NK Karlovac 1919 u ovom trenutku sposobna logistički pratiti rezultat svoje momčadi u to ćemo se uvjeriti ubrzo, najkasnije već na jesen. Zato je sada trenutak kada treba započeti slagati kockice za sljedeće prvenstvo. Nema čekanja!

Isto bi se moglo reći i za uprave rukometaša Karlovca i rukometašice RK Škola rukometa Karlovac koje u tom pogledu imaju manje problema od svojih kolega. Naime, ako HRK Karlovac postane Premijerligaš a u međuvremenu se ne pojačaju barem s jednim golmanom i dva vanjska igrača, a ostane im „kilava“ uprava kao što je sada, mogli bi u Premijer ligi plesati samo jedno ljeto. To bi moglo značiti i definitivni kraj karlovačkog rukometa u najvišem rangu.  Ali, bolje da tako ne bude!

PRVACI I FENJERAŠI 

Nakon deset godina posta dugoreški nogometaši osvojili su naslov prvaka u 1. Županijskoj nogometnoj ligi. U 27 utakmica dugoreška momčad ima 23 pobjede, 2 neodlučena ishoda i isto toliko poraza, a gol razlika im je 95:12. Od jesen će igrati viši rang - 4. HRL Središte, a u niži rang natjecanja - 2. ŽNL ispada fenjeraš Dobra iz Sv. Petra.

U 2. Županijskoj nogometnoj ligi koja je završena tjedan dana prije prvak je NK Cetingrad, drugi je Barilović a treća novigradska Dobra. Novi član 1. ŽNL neće biti kao što je uobičajeno prvoplasirana momčad, NK Cetingrada, zato što nemaju selekciju mladeži već će od jeseni novi prvoligaš biti drugoplasirani NK Barilović, momčad koja za razliku od Cetingrađana ima selekciju nogometne mladeži, a što uvjetuje NSKŽ. 

DAN LOKALNOG NOGOMETA

U sklopu programa „Dan nogometa Nogometnog saveza Karlovačke županije“ koji se danas (srijedu, 16. lipnja 2021. od 18:15 sati) održava na stadionu s desne obale Korane, revijalnu utakmicu odigrati će mlađi pioniri Karlovca 1919 i selekcije NSKŽ-a. Od 20:15 sati biti će odigrano finale Kupa za područje Nogometnog saveza Karlovačke županije a sastat će se NK Karlovac 1919 i NK Duga Resa 1929. U sklopu programa biti će podjela pehara, medalja i priznanja prvacima i najboljim strijelcima svih županijskih liga.

Izdvojeno


Reci što misliš!