SPORT

DAN NOGOMETA

Karlovac 1919 pobjednik Županijskog nogometnog kupa nakon pobjede protiv čvrstih i borbenih Dugorešana

Karlovac 1919 pobjednik Županijskog nogometnog kupa nakon pobjede protiv čvrstih i borbenih Dugorešana

Tradicionalnim Danom nogometa na Čavlekovom stadionu okončana je još jedna nogometna sezona na županijskim travnjacima. U središnjem događaju, finalu Županijskog nogometnog kupa, nogometaši Karlovca 1919 osvojili su pobjednički pehar nakon zaslužene pobjede protiv Duge Rese 1929, ostvarene ipak ponešto teže nego što se očekivalo.

Iako poprilično oslabljeni, Karlovčani su dominirali gotovo cijelu utakmicu, no mrežu čvrstih i borbenih Dugorešana uspio je zatresti samo Čakarić u 26. minuti i tih 1:0 ostalo je sve do kraja susreta. Karlovčani su imali dosta prilika, dobrih udaraca koji su završavali tik pored vrata ili u rukama sigurnog Demirovića, Čakarić je pogodio i gredu, a Mićunovićev udarac dugoreška je obrana "počistila" sa same gol-crte. I kako to obično biva, moglo se to domaćima i osvetiti - u 82. minuti Dugorešani su imali jedinu pravu priliku u susretu, u gužvi nakon kornera do lopte je stigao Lesić koji je netom ušao i dobro pucao, ali malo pored gola. I u posljednjim sekundama susreta mogao je opet zaprijetiti Lesić, no sve je završilo još lošijim pokušajem. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U revijalnoj utakmici mlađih pionira selekcija ostalih klubova NSKŽ svladala je vršnjake Karlovca 1919 sa 5:2 (Špigelski 4 i Johović / Berša 2).

Dodijeljene su i nagrade i priznanja svim prvacima i najboljim strijelcima županijskih liga, evo ih redom (u zagradi su najbolji strijelci lige te njihov klub ako nije riječ o klubu prvaku) po starosnim kategorijama:

Karlići: Karlovac 1919 (Roko Kuzman, Ilovac)

Limači, 1. ŽNL: Karlovac 1919 (Niko Brkljačić)

Limači, 2. ŽNL: Dobra Sveti Petar (Marin Amić, Draganić)

Mlađi pioniri, 1. ŽNL: Ilovac (Ivan Fumić, Karlovac 1919)

Mlađi pioniri, 2. ŽNL: Draganić (Gabrijel Cigić, Croatia 78 Žakanje)

Pioniri, 1. ŽNL: Ogulin (Stipe Mihalić)

Pioniri, 2. ŽNL: Draganić (Damir Udorović)

Juniori, 1. ŽNL: Zrinski Ozalj (Mateo Jurković, Ogulin)

Juniori, 2. ŽNL: Vatrogasac Gornje Mekušje (Tin Brezović)

Seniori, 1. ŽNL: Duga Resa 1929 (Marko Poljak, Ogulin)

Seniori, 2. ŽNL: Cetingrad (Mario Benković, Mrežnica Zvečaj i Darko Matijević, Barilović)

Veterani: Karlovac 1919 (Matija Štefančić).

U poluvremenu finalne utakmice dodijeljene su i nagrade djelatnicima. Onu najvrijedniju i najveću, Nagradu za životno djelo "Život nogometu" ove su godine dobili Nikola Planinac i, posthumno, Tomica Desović. 

Srebrne plakete NSKŽ dobili su Ivica Grginčić, Stjepan Benčić, Bruno Furač, Dražen Frklić i Igor Jelić, a posebna priznanja NSKŽ Darko Dubić, Stjepan Skolan, Tugomir Majdak, Gordan Tomičić, Tomislav Car, Dalibor Turkalj i Dražen Gračanin.

I prije same finalne utakmice održana je mala svečanost, na kojoj su poklone dobili sudac Ozren Knežević koji završava sudačku karijeru te nogometaši Dino Jaković, Boris Veselić i Antonio Magdić koji prestaju s aktivnim bavljenjem nogometom.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!