SPORT

STIGLA POTVRDA

Karlovački rukometaši u Premijer ligi! Skupština HRS potvrdila odluku o širenju lige, opet najbolje momčadi u dvorani kraj Korane

Karlovački rukometaši u Premijer ligi! Skupština HRS potvrdila odluku o širenju lige, opet najbolje momčadi u dvorani kraj Korane

Kako smo i najavljivali, rukometaši Karlovca vraćaju se u Premijer ligu! Obavljena je i posljednja formalnost i Skupština Hrvatskog rukometnog saveza službeno je potvrdila odluku o proširenju lige nakon dvije turbulentne "korona-sezone", čime u društvo najboljih ulaze i drugoplasiranih iz južne i sjeverne skupine 1. HRL, odnosno naš Karlovac te kutinska Moslavina.

U samom formiranju lige, doduše, HRS-u se potkrala neopreznost koja će možda i biti ispravljena, ukoliko za to postoji prostor. Naime, Premijer liga će se igrati u dvije skupine od po osam momčadi, ali zamisao da jednu skupinu čine oni ove godine plasirani na "neparna" mjesta, a drugu oni plasirani na "parna" uopće nije uravnotežena, već je "neparna" skupina time daleko jača. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, trenutačno se čini da će biti baš tako, a među "neparne" će i Karlovac, s kojim bi u grupi tako trebali biti još PPD Zagreb, Poreč, Dubrava, Gorica, Spačva, Umag i Rudar.

Nakon 14 kola po prva tri iz obje skupine idu u Ligu za prvaka, a ostali klubovi u Ligu za poredak/ostanak. Tamo će prenose bodovi ostvareni protiv momčadi iz svoje skupine, a igra se još 10 kola protiv onih iz druge skupine. Dva posljednja ispadaju iz Premijer lige, a sedmoplasirani i osmoplasirani idu u play off za ostanak protiv drugoplasiranih iz 1. HRL.

Izdvojeno


Reci što misliš!