SPORT

BITI IL' NE BITI

Ovisimo sami o sebi: Vatreni pobjedom nad Škotskom sigurno prolaze u drugi krug

Ovisimo sami o sebi: Vatreni pobjedom nad Škotskom sigurno prolaze u drugi krug
PIXSELL

Kako god se raspleo ostatak posljednjeg kola grupne faze na Euru, jedno je sigurno: Hrvatske bi pobjedom protiv Škotske sigurno izborila osminu finala, bilo kao druga, bilo kao treća iz skupine...

Nakon što su završena natjecanja u skupinama A i C postalo je jasno kako će Hrvatska bilo kakvom pobjedom protiv Škotske i bez obzira na ishod utakmice Engleska - Češka izboriti plasman u osminu finala Europskog prvenstva. U slučaju hrvatske pobjede, samo je upitno s koje će pozicije "Vatreni" u osminu finala, druge ili treće. Jedino je prvo mjesto u skupini nedostižno.

Ako Engleska pobijedi Češku, "Vatreni" mogu biti i drugi, no tada će odlučivati razlika pogodaka između Hrvatske i Češke. Odabranici "Zlatka Dalića" su na -1, a Česi na +2. U slučaju da Česi osvoje bod ili upišu pobjedu, Hrvatska bi s tri boda protiv Škotske bila treća.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, od šest trećeplasiranih ekipa, četiri će izboriti plasman u osminu finala. Dobra je vijest za "Vatrene" da bi bilo kakvom pobjedom protiv Škotske imali bolji učinak od Švicarske koja je treća u skupini A s četiri boda, ali i negativnom gol razlikom, te Ukrajine koja je osvojila treće mjesto u skupini C s tri boda.

Hrvatska bi pobjedom nad Škotskom bila na četiri boda i gol razlici od minimalno nula i svakako bi bilja bolja od ove dvije ekipe. Međutim, sve kombinacije padaju u vodu ako svjetski doprvaci ne osvoje tri boda.

Izdvojeno


Reci što misliš!