SPORT

7 DANA NA 4 RIJEKE

Prvi ili četvrti? Tko tu koga vesla!

Prvi ili četvrti? Tko tu koga vesla!

Nakon tri tjedna odmora ponovno smo zajedno. Karlovac je protekli vikend bio u središtu pozornosti hrvatske atletike, a veslači su se nakon ljetne stanke vratili u natjecateljski ritam, a zahuktavaju se i natjecanja u nogometu. Karlovački tenisači u dresu hrvatske reprezentacije solidni na momčadskom SP- u. Predstoji nam zanimljiva sportska jesen ...

VESLANJE: Točna informacija

Na veslačkoj stazi na Jarunu u Zagrebu održano je 2. OP Zagreba u veslanju. Iz Karlovačke županije nastupili su klubovi Korana, Sabljaci i novoosnovani Karlovac. Korana je nastupila sa 7 posada, Sabljaci 4, a Karlovac s 1 posadom. Korana je imala jedno 1., po dva 2. i 5. te po jedno 3. i 7. mjesto. Sabljaci su imali po jedno 2., 4., 5. i 6. mjesto, a Karlovac je imao jedno 1. mjesto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najzapaženiji rezultat na ovoj regati očekivano je polučila KAveKAŠica Ema Hodak. Kod Sabljaka to je Izabela Poljančić, dok je Tin Jarnjević iz VK Karlovca bio prvi u skifu za kadete A (grupa H2). U istoj kategoriji - skifu za kadete A ali u prvoj – jačoj grupi (grupa H1), veslač Korane Josip Jakšić zauzeo je 2. mjesto odveslavši stazu u vremenu 3:52,02. Prvi iz te grupe bio je veslač zagrebačke Trešnjevke koji je veslao u vremenu 3:49,58 dok je 3. bio kadet VK Medulin s vremenom 4:03,32. Pobjednik druge – slabije grupe (grupa H2) u istoj toj disciplini bio je član VK Karlovac Tin Jarnjević odveslavši istu stazu u vremenu 4:05,15. U istoj grupi veslao je i član Korane Roman Romčević koji je bio 3. u vremenu 4:07,17. Na primjer, da je mladi Jarnjević veslao u prvoj – jačoj grupi (grupa H1) prema vremenu u kojem je odveslao stazu bio bi tek četvrti - iza veslača Trešnjevke, Korane i Medulina. Kako god bilo, njemu i novom karlovačkom klubu želimo uspješnu budućnost.

Ovo je točna informacija, a rezultati se mogu provjeriti OVDJE: https://furkisport.hr/rezultati/index.php?page=summery&id=992&ln=hr

ATLETIKA: Karlovcu 11 odličja

Na stadionu s desne obale Korane održano je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici za mlađe seniorke i seniore u organizaciji AK Karlovac. Od 20-ak klubova iz cijele Hrvatske koji su nastupili na ovom prvenstvu u Karlovcu, domaći atletičari i atletičarke pokazali su da su trenutno, uz zagrebačke klubove Agram i Dinamo Zrinjevac te splitski ASK, u samom vrhu hrvatske atletike. U dva dana osvojili su 11 odličja, od čega čak 5 zlatnih! Sutra (četvrtak) karlovačke atletičarke i atletičare očekuje atletski miting, a vikend je rezerviran za državno prvenstvo mlađih seniora i seniorki, do 23 godine starosti. 

Nakon dobrih rezultata koje je Saša Belčić postigao u AK Karlovac gdje ostaje i dalje profesionalni trener, na njegovu adresu stiglo je novo priznanje – imenovan je na funkciju izbornika Hrvatske kadetske atletske reprezentacije.

NOGOMET: Može li Karlovac „izmačati“ Gaj Mače

Drugoligaš NK Jarun je pobijedio GNK Dinamo 3:1. Fešta je bila u tom dijelu Zagreba, više od tisuću ljudi zguralo se na tribine i oko njih, gledala se utakmica i s okolnih zgrada i s ceste. Na ogradi su se natiskala djeca, došao je Dinamo, nije to mala stvar. Uveličali su Modri, u ovom slučaju Žuti, 100. rođendan NK Jaruna, danas ponosnog i ambicioznog drugoligaša, rekli bismo da je interes za utakmicu čak i premašio očekivanja. Ako vidimo da je Jarun pobijedio Dinamo onda ne bi trebalo čuditi što je drugoligaš Jarun pobijedio i trećeligaša Karlovca. Ali, su bile samo pripremne utakmice, a što bi bilo da je na primjer NK Karlovac 1919 drugoligaš? 

Kako je plavo-bijelima dobro krenulo na startu 3. HNL Središte možda plavo-bijeli uz dobre igre i sportsku sreću nagodinu zaigraju u drugoligaškom društvu sa NK Jarunom. Naime, nakon prva dva kola NK Karlovac 1919 ima pobjedu i remi te se sa 4  boda nalazi na 4. mjestu na ljestvici iza prvoplasirane momčadi Gaj Mače, drugoplasiranog Zagorca i trećeg Dugog Sela. Upravo vodeći Gaj Mače u 3. kolu, danas (srijeda od 19:30 sati), gostuje na „Čavleku“ gdje ih dočekuje karlovačka momčad kojoj će taj susret biti jako važan, svojevrsni test mogućnosti. Ne sumnjamo da ih trener Ćuk za taj susret neće znati motivirati, a moguće je i da im Sretenovo ime donese i sreću! Može li Karlovac „izmačati“ Gaj Mače?

TENIS: Dario Smojver 10. nositelj 

Najbolji hrvatski tenisači među kojima i karlovački veterani Dinko Gudelj, Dario Smojver i Zdenko Hoppe nastupili su na Svjetskom momčadskom prvenstvu u Umagu. Nastupilo je Više od 400 najboljih tenisačica i tenisača veterana iz 25 država svijeta borili su se naslov za najboljeg na svijetu. Među njima bilo je puno bivših profesionalnih tenisača i nekoliko bivših Davis cup reprezentativaca. Karlovčani u dresu hrvatske reprezentacije imali su zapažen rezultat, a uz malo više sreće ili boljih vremenskih uvjete mogli su i korak dalje.

Započelo pojedinačno prvenstvo u netom završenim momčadskim natjecanjima u kategorijama +50,+55 i +60 godina starosti. Dario Smojver će nastupiti i na pojedinačnom SP-u i to kao visoko rangirani 10. nositelj.

Izdvojeno


Reci što misliš!