SPORT

KRALJICA SPORTOVA

Na Čavleku održan atletski miting - prve nagrade Ivani Lončarek i Karlu Marciušu, Karlovčanima dva zlata

Na Čavleku održan atletski miting - prve nagrade Ivani Lončarek i Karlu Marciušu, Karlovčanima dva zlata

Ivana Lončarek na 100 s preponama ostvarila je najbolji rezultat mitinga sa 1061 bodom na ljestvicama World Athleticsa vrijednih 13.67

Na Čavlekovom stadionu održan je 2. Međunarodni atletski miting u organizaciji AK Karlovca, na kojem je nastupilo 70-ak atletičara i atletičarki iz petnaestak hrvatskih klubova te predstavnici AK Sarajevo i AK Krajišnik iz Velike Kladuše kao predstavnici BiH te jedna predstavnica OAK Beograd iz Srbije.

Kako je miting i nagradnog karaktera, krećemo s najuspješnijima koji su dobili i pristojnu novčanu nagradu od 3.000 kuna. Kod žena to je druga najbolja hrvatska preponašica svih vremena Ivana Lončarek koja je na 100 prepone otrčala solidnih 13.67, nažalost uz samo jednu konkurenticu. Time je ostvarila 1061 bod i najbolji rezultat mitinga, tijesno nadmašivši odličnu Mariju Sabolić iz beogradskog OAK-a, koja je za pobjedu na 800 metara dobila 1052 boda. Više od 1000 bodova po tablicama World Athleticsa, što su vrlo dobri rezultati po svim kriterijima, u toj su utrci "zaradile" i drugoplasirana Maja Pačarić i trećeplasirana Ivona Zemunik, a isto je ostvarila i Rahela Lešćak u jednoj od najzanimljivijih utrka dana na 400 s preponama. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kod muških sve bolji mladi sprinter Karlo Marciuš iz varaždinske Slobode ostvario je najbolji rezultat mitinga u utrci na 300 metara - za pobjedu u vremenu 33,21 "zaradio" je 1053 bodova. Zanimljivo, čak trojica su atletičara postigla rezultate koji donose identičnih 1008 bodova. Marciuš je to uspio na 100 metara, Marko Orešković drugim mjestom na 300 metara, a isto je ostvario i Karlovčanin Bruno Belčić uvjerljivom pobjedom u utrci na 2000 metara sa zaprekama.

Što se Karlovčana tiče do prvog mjesta stigao je i Matko Belčić u kadetskoj utrci na 1000 metara, srebrna odličja osvojile su kadetkinja Hela Rakamarić na 1000 metara te Lea Novković u seniorskoj utrci na 200 metara, u kojoj je treća bila još jedna Karlovčanka Irina Vidiček-Ljubojević, a treća mjesta pripala su i Lei Novković na 400 s preponama te Ivanu Novkoviću u kadetskoj utrci na 1000 metara.

Prošle godine sjajan miting ove je, mora se priznati, bio ipak u znatno skromnijem izdanju. I ne treba nužno "pucati" na najvišu razinu, iako nikada nije dobro kada je drugo izdanje skromnije od prvog, pogotovo nakon sjajno organiziranog i uspješnog prvenstva Hrvatske u atletici kojem smo svjedočili u lipnju. Možda je i vrijeme mitinga pomalo nezahvalno, iako je i kalendar prilično ispunjen, no prošle godine zbog pandemije svima je nedostajalo natjecanja, a ove je miting došao u vrijeme završnice velikih atletskih natjecanja i neposredno nakon mlađeseniorskog prvenstva Hrvatske također održanog u Karlovcu, što je zasigurno smanjilo konkurenciju. Konkretan datum ove je godine bio nezgodan i zbog gledatelja - nije bilo većih zvijezda da privuku povremene ljubitelje atletike, a one istinske vjerojatno je kod kuće zadržala i završnica Dijamantne lige u Zurichu.

Jasno, barem u ovoj fazi na Čavleku i ne treba očekivati velike svjetske zvijezde (to je, uostalom, i vrlo skupo), ali mogu se očekivati domaći atletičari prve klase (opet, ne nužno i svjetske top klase) kao što su Marko Čeko, Marija Tolj pa i Sara Kolak, blizu je Slovenija s nizom kvalitetnih atletičara i atletičarki pa možda u tom smjeru treba gledati na buduća izdanja mitinga.

Izdvojeno


Reci što misliš!