SPORT

7 DANA NA 4 RIJEKE

HOO 30 godina, Kukoč u Hall of Fame, bejzbolaši u reprezentaciji, novi uspjeh ka-maratonaca, golferi okončali prvenstvo ...

HOO 30 godina, Kukoč u Hall of Fame, bejzbolaši u reprezentaciji, novi uspjeh ka-maratonaca, golferi okončali prvenstvo ...

Vikend na 4 rijeke obilježio je 2. Atletski miting održan na stadionu uz desnu obalu Korane uz nastup sedamdesetak atletičara i atletičarki iz 15 klubova iz tri države - Hrvatske, Srbije i BiH. Dva zlata, dva srebra i tri bronce osvojili su atletičari Atletskog kluba Karlovac.

30 GODINA HOO

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) obilježio je 30. obljetnicu utemeljenja nacionalne olimpijske udruge, uz dodjelu počasne plakete osnivačima i Nagradu 'Dražen Petrović' mladim sportašima. Više od 500 sportašica i sportaša nastupilo je kroz to razdoblje na 16 ljetnih i zimskih Olimpijskih igara, a osvojili su i 52 odličja. Po broju stanovnika i drugim parametrima Hrvatska je na Igrama uvijek među 20-ak najboljih država u svijetu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

HALL OF FAME

Bilo je mnogo reakcija, što iz Hrvatske, što iz Amerike, na ulazak Tonija Kukoča u Hall of Fame. Javljali su se na društvenim mrežama i brojni navijači Chicaga, uglavnom složni da se to trebalo dogoditi i puno prije ove 2021. godine. Podsjetimo, Kukoč je već peti Hrvat koji je ušao u košarkašku besmrtnost, a osim njega tu su čast još imali i Dražen Petrović i Krešimir Ćosić te Mirko Novosel i Dino Rađa.

8 REPREZENTATIVACA IZ KARLOVCA

U Italiji (Torino i Avigliana)održava se Europsko prvenstvo u bejzbolu na kojem nastupa i reprezentacija Hrvatske. Za Hrvatsku nastupa 8 bejzbolaša karlovačke Olimpije: Krunoslav Gojković, Antonio Horvatić, Pavao Karin, Slobodan Gales, Benjamin Paulić, naturalizirani Amerikanac i Venecuelanac Phil Smith i Jose Herrera te američki Hrvat Petar Rumora koji je za Olimpiju debitirao na nedavnom Federations Cupu koji su Karlovčani i osvojili.

PAKET24 PREMIJER LIGA

Prije svega velikom borbenošću novaci u Paket24 Premijer ligi, HRK Karlovac, zasluženo su osvojili domaće bodove na otvaranje prvenstvene sezone. Karlovac je pobijedio Poreč (25:23), uz odlično suđenje najboljeg hrvatskog sudačkog para. Ako je to najava bolje sutra za momčad trenerice Tanje Rašić onda neće biti problema niti da se publika vrati na tribine, a u ovoj utakmici kad se prvenstvo još nije zahuktalo, bilo ih je oko 250. Prerano se još veseliti ali kad bi se u subotu s „Vinkovačkih jeseni“ vratili s dobrim  rezultatom – eto opet euforije kolektivnog sporta koji je u gradu na 8 obala već desetljećima N0 1, odavno oduzevši taj primat košarkašima zbog kojih je Karlovac „grad košarke“ još samo nostalgično. 

100 MILJA ISTRE – 100 MILES OF ISTRIA

U Istri je održana ultratrail utrka pod nazivom 100 Milja Istre na kojoj su nastupili trkači iz cijelog svijeta a među njima i karlovački trail trkači Karlo Murn, Sanja Špoljarić i Ana Marak. Karlovčani su nastupili u utrci od 68 kilometara. Start je bio u Buzetu i išlo se preko jezera Butonige, Motovuna, Livada, Oprtlja, Grožnjana i Buja do Umaga. Ukupno je bilo 2200 metara visinske razlike. Murn je kroz cilj prošao za 11 sati i 9 minuta, odnosno u 23:09 sati, a Marak i Špoljarić su otrčale za 15 sati, odnosno u cilj su stigle u 03.03 sata. Ukupno je održano 5 utrka - od 168 kilometara, 128 km, 68 km, 40 km i 20 kilometara. Na startu je bilo 248 trkača, a utrku ih je završilo 197. Pobjednik je u cilj ušao za 7 sati, odnosno u 18:57 sati.

Utrka 100 Milja Istre započela je 2013. godine kao eksperiment da bi danas slovila za najpopularniju ultratrail utrku u regiji svjetskog renomea.  Rekorde staze 100 milja Istre drže Thomas Wagner (AUT) 19:49,43 i Francesca Canepa (ITA) 23:39,47.

ŽIGA OPET NIŽE POBJEDE

Prečesto ne pišemo o golf natjecanju pa je ovo prigoda da spomenemo kako je završeno ovogodišnje prvenstvo Prve i Druge Hrvatske golf lige. Prva golf momčad karlovačkog GK 4 Rijeke zauzela 5.  mjesto od 12 klubova u Prvoj ligi, a druga momčad u Drugoj ligi zauzela 10. mjesto među 15 klubova. Za prvu karlovačku momčad u 1. HGL igrali su: Ozren Bajs koji zbog povrede nije igrao zadnja dva kola, te Božidar Brajković i Želimir Feitl, a za drugu karlovačku momčad u 2. HGL nastupili su: Željko Bajs, Josip Blašković, Nenad Pamić i Mario Tomljanović.

Izdvojeno


Reci što misliš!