SPORT

USPJEH U ČAKOVCU

Mladi karlovački atletičar Matko Belčić prvi na 1500 sa zaprekama na atletskom dvoboju kadeta Hrvatske i Slovenije

Mladi karlovački atletičar Matko Belčić prvi na 1500 sa zaprekama na atletskom dvoboju kadeta Hrvatske i Slovenije

Karlovčanin Saša Belčić trebao je ovog vikenda debitirati kao izbornik hrvatske kadetske reprezentacije u Znojmu, gdje je bio predviđen tradicionalni peteromeč mladih atletičara i atletičarki Češke, Hrvatske, Mađarske, Slovačke i Slovenije. No, zbog pogoršanja epidemiološke situacije ovo je natjecanje odgođeno, no hrvatski i slovenski savez reagirali su brzo i dogovorili dvomeč ove dvije reprezentacije u Čakovcu.

AK Karlovac predstavljao je samo najmlađi u atletskoj "dinastiji" Belčić, Matko, koji je s lakoćom pobijedio na 1500 metara sa zaprekama, i to samo u konkurenciji hrvatskih kolega, jer Slovenci u ovoj disciplini nisu imali predstavnika. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, u ukupnoj konkurenciji Hrvatska je pobijedila Sloveniju 368:330. Uvjerljivo su slavile i naše kadetkinje, dok su kadeti tijesno izgubili. 

U Čakovcu je održano i 4. kolo HALS-a za limače i limačice, na kojem su još jednom odlične rezultate postigle Lucija Marinković i Nina Malobabić iz KA-Tima. Lucija je bila prva, a Nina druga na 100 metara i u skoku u dalj. 

U Zadru je, pak, održan atletski miting na kojem je nastupila i mala karlovačka ekspedicija, a najbolji rezultat postigla je Helena Valentić, koja je osvojila drugo mjesto na 1500 metara.

Izdvojeno


Reci što misliš!