SPORT

POD KOŠEVIMA

Mlađi kadeti Šanca u prvoligaškom društvu, startali i Roling, male košarkašice, uskoro će i seniori

Mlađi kadeti Šanca u prvoligaškom društvu, startali i Roling, male košarkašice, uskoro će i seniori

Mali košarkaši Šanca, selekcija mlađih kadeta, uspjeli su kroz kvalifikacije izboriti nastup u prvoligaškom društvu. U ovom uzrastu, dakako, ne igra se jedinstvena državna liga, već regionalna natjecanja, ali i to je lijep rezultat, karlovački klinci u društvu su Cibone, Cedevite... U vrlo teškim danima karlovačke košarke svakako veseli jedan takav rezultat, a da neće biti samo ekipa za nabijanje razlike pokazali su već u prvom kolu pobjedom nad Dubravom 84:55! Za male Karlovčane igrali su: Močnik 31, Bošnjak 19, Latić 15, Volner 13, Tatalović 4, Mrgan 2 i Muža. U drugom susretu poraženi su od Larusa 92:66, a igrali su: Bošnjak 26, Latić 10, Močnik 10, Marković 10, Volner 5, Tatalović 3, Crnić 2 i Mrgan.

U kadetskom uzrastu nastupaju tri ekipe iz naše županije, ali u nižim ligama. Najbolji su, što je ugodno iznenađenje, mali Ogulinci koji igraju 3. ligu i vrlo pristojno su otvorili sezonu s dvije pobjede i jednim porazom. Svladali su Sisak 74:73 i Univers Bosco 83:74, a poraženi su od Gorice 74:48. Kadeti Šanca su u 4. ligi što je apsolutno ispod očekivanja za vodeći gradski košarkaški klub. No, krenuli su solidno - s dvije pobjede. Svladali su Velgor 85:74 i drugu ekipu Cedevite Junior 79:52. U najnižem petom rangu su kadeti karlovačkog Rolinga, koji su dosad svladali Krapinu 70:56 te izgubili 76:47 od Dubrave II, dok su ubilježili i pobjedu bez borbe protiv Larusa II.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U najmlađem uzrastu, dječacima (U12), predstavnika ima Roling. Mnogima od tih dječaka to su prve utakmice pa je rezultat u drugom planu. U prva dva nastupa izgubili su 14:8 od Siska i 23:6 od Dubrave.

Kada je u pitanju muška seniorska košarka, košarkaše Šanca sljedećeg vikenda očekuje početak natjecanja u Drugoj ligi Zapad. U prvom kolu gostuju kod Krka, a prvi domaći susret igraju tjedan dana kasnije protiv riječkog Kvarner Juniora.

U Trećoj ligi Centar bit će tri županijska predstavnika - Duga Resa, Ogulin i novi karlovački klub KA Basketball. U prvom kolu 23. listopada KA Basketball dočekuje Sisak, Duga Resa će ugostiti zagrebački Larus, a Ogulin gostuje u Novskoj.

U ženskoj košarci aktivne su samo djevojčice (U13) Karlovca, koje su u prvom kolu poražene od Folke Borovje 39:37.

Izdvojeno


Reci što misliš!