SPORT

7 DANA NA 4 RIJEKE

Najskuplji ali i najuspješniji trener ponovo na poligonu pokraj Korane

Najskuplji ali i najuspješniji trener ponovo na poligonu pokraj Korane

Gotovo godinu dana nakon što se posvadio u GOŠK-u iz Gabele bivši hrvatski nogometni reprezentativac 51-godišnji Igor Pamić našao je novi trenerski posao na staroj adresi – u Karlovcu 1919. Zamijenio je Sretena Ćuka koji je momčad ostavio na 6. mjestu 3. HNL-Središte nakon 8 nastupa s gol razlikom 14:4 iz 4 pobjede, 3 poraza i 1 remijem, s utakmicom manje.

Pamiću će to, dakle, biti drugi mandat u gradu na 8 obala. Odmah po dolasku odradio je  trening, a već na startu suočio se s iznimno težakom zadaćom, srazu s najboljim sastavom lige Zagorcem iz Krapine koji je završen 3:3. 

Bogat je nogometni igrački i trenerski opus Igora Pamića, Diva iz Žminja,  rođenoga 19. studenoga 1969. godine. U Prvoj HNL vodio je 248 utakmica i u samom je vrhu trenera po broju utakmica u tom natjecanju. Zanimljivo ime i u povijesti kluba s Mekušanskog polja. Na klupi NK Karlovca Paminjo  je odradio 51 utakmicu i ostvario čudesan pothvat plasiravši se, premijerno, u elitni rang hrvatskog nogometa 2009. godine. Od Treće do Prve HNL, štoviše, korak do Kupa UEFA. Karlovac je u prvoj prvoligaškoj sezoni završio na 5. mjestu, a u drugoj – kada je Pamić ravnao u 22 utakmice – bio šesti. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

PAMIĆA UVIJEK ZANIMA „PLAN A“ I ONO ŠTO TO ZNAČI

Sad su mu ambicije također velike; plan je odmah izboriti Drugu HNL: „S ljudima u klubu razgovarao sam o planu A i B, ali mene zanima samo plan A, a to je 1. mjesto u aktualnoj konkurenciji“. Ne krije da na zimu slijede pojačanja, za što treba novac. Nema sumnje je da će među glavnim igračima biti njegov sin Zvonko koji se baš i nije iskazao pod Ćukovom palicom, ali je u prvom susretu pod tatinim kormilom bio strijelac. Zanimljivo. Kad je već tako, za očekivati je da bi se plavo-bijeli mogli pojačati igračima onakvima kakvi su i ranije često znali ploviti s Pamićem iz kluba u klub, poput rođaka Križmana ili Parackog. 

Pamić je u intervjuu za SN na pitanje može li usporediti sadašnju situaciju s onom iz 2007. kazao: „Sad je klub na višoj razini, bolje organiziran. Onda je sve bilo na meni i Nevenu Šprajceru te još nekoliko ljudi, cijeli je teret na našim leđima. Uvjeti su kvalitetni, osjećam da imamo podršku sa strane ...“

Podsjećamo da je klub i te kakvu podršku „sa strane“ imao i kad je on bio trener u prvom mandatu. Naglašavao je također da je bio daleko najjeftiniji trener u Istri, što u Karlovcu i nije bio slučaj. Klub je bio ostao u minusu pa je u međuvremenu promijenio ime iz NK Karlovac u NK Karlovac 1919. Slično je bilo i u Puli gdje je Igor bio šef struke pa je NK Istra postala NK Istra 1961.

Nikad nije trenirao neki veliki klub. U Istri je radio sve do 2015. godine, poslije čega je vodio Koper, Hrvatski dragovoljac, Vöcklabruck, Pomorac, GOŠK iz Gabele i OFK Titograd. Zapisana je Pamićeva izjava po odlasku iz Crne Gore: „Ono što je bitno jest da sam ja, realno, za OFK Titograd preskup. Tu dileme nema, treba biti realan i pošten. Samo se sa svojom energijom nisam želio trošiti, stoga sam  inicirao prekid suradnje da dobiju nekog jeftinijeg trenera s kojim valjda mogu do željenih rezultata“. Dao je otkaz, a u Titogradu su mu ukrali BMW-X5 s pršutima. Odmah je otkrio da mu je najviše žao pršuta i tako namjerno priči prišio šaljivu notu…Ubrzo je vraćen i džip i istarski specijalitet. Tko zna što se valjalo u pozadini jer situacija je bila svakakva, samo ne ugodna.

REDATELJ DAKAKO ZNA SVE

Prema tome, uprava Karlovca i Pamić dogovorili su dva plana, a Pamić je naravno za onaj rezolutniji, optimističniji, zahtjevniji. Koji podrazumijeva pojačanja, bolje uvjete i više financija za nogomet. Dakako i za njegovu mjesečnu plaću koja sigurno neće biti kao Ćukova. Nameće se pitanje: ako je u klubu iz glavnog grada  jedne države bio preskup, kako to da jednom županijskom nije? Jasno je i pticama na grani da iza transfera Pamića u Karlovac stoji prijatelj i suradnik Neven Šprajcer, redatelj par excellence u sjeni, koji navodno ne zna ništa a zapravo zna sve.

Igora Pamića su za uspjehe s nebesko-plavima nagrađivali Karlovačka športska zajednica (KŠZ), Sekcija HZSN Karlovac i KAŠ-a. Nije došao po tri potonje nagrade, čak ni na godišnju svečanost KŠZ-a, a priznanje KAŠ-a uručeno mu je svršetkom jednog treninga na pomoćnom igralištu. Što (do)kazuje koliko mu je stalo do statusnog tretmana u ovom gradu.

Izdvojeno


Reci što misliš!