SPORT

TUŽNA VIJEST

Preminuo je Željko Mataja, istaknuti sportski djelatnik koji je dobio i nagradu za životno djelo

Preminuo je Željko Mataja, istaknuti sportski djelatnik koji je dobio i nagradu za životno djelo

U Zagrebu je u ponedjeljak u 88. godini preminuo istaknuti sportski djelatnik prof. Željko Mataja, član Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN).

Mataja je rođen u Vukovaru 28. veljače 1934. godine gdje je i završio srednju školu. Diplomirao je na Visokoj Školi za Fizičku Kulturu u Beogradu, a svojim stručnim radom i djelovanjem uvelike je doprinio sportu u Hrvatskoj.

Od 1974. do 1991. radio je kao stručni savjetnik u Savezu fizičke kulture Zagreba, a kasnije i kao stručni savjetnik u Zagrebačkom športskom savezu. Od 1997. do 2000. savjetnik je u Gradskom uredu za obrazovanje i šport, dok je od 2005. do 2010. bio posebni savjetnik za šport Predsjednika Republike Hrvatske. Bio je aktivan sudionik brojnih stručnih i znanstvenih skupova s prilozima u zbornicima, pisao je kao kolumnist u Slobodnoj Dalmaciji i Jutarnjem listu, a objavio je i brojne članke u Vjesnikovoj rubrici Stajališta te brojnim stručnim časopisima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dobitnik je nagrada Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) za publicistiku, godišnje nagrade "Franjo Bučar" 1998., nagrade "Franjo Bučar" za životno djelo 2008. te je odlikovan Redom Danice Hrvatske s likom Franje Bučara (2003.).

Foto: D. Krajač/CROPIX

Izdvojeno


Reci što misliš!