SPORT

ZLATA VRIJEDNI BODOVI

Premijer liga: U potpuno "ludoj" utakmici karlovački rukometaši osvojili super važne bodove protiv Umaga (25:23)

Premijer liga: U potpuno

Do kraja prvog dijela natjecanja ostala su tri kola od kojih će se, pomalo nerazumno, prije stanke odigrati samo dva.

U zaista "ludoj" utakmici, konkretnije drugom poluvremenu, rukometaši Karlovca svladali su u 11. kolu Premijer lige Umag sa 25:23 i tako osvojili dva izuzetno vrijedna boda. 

Nakon gotovo potpuno izjednačenog prvog poluvremena koje je prikladno i završeno 10:10, karlovački rukometaši puno bolje su krenuli u nastavak i već nakon 7-8 minuta pobjegli na četiri pogotka razlike (16:12). Nastavili su u istom ritmu, a kada je u 48. minuti na semaforu pisalo 22:15 svi su na tribinama vjerojatno već upisali bodove domaćima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, Karlovčani su tu iznenadno stali, a gosti "poletjeli". U samo sedam minuta serijom 7:0 Umag dolazi na 22:22! Konsternacija na tribinama, među igračima i na klupi Karlovca - nije pomogao ni time out, gosti su u naletu, a domaći pogubljeni. I tada napokon tračak pozitive za domaće - Smojver trese mrežu gostiju za novo vodstvo, a Prezelj spaja dvije obrane i drži tih 23:22 sve do posljednje minute kada Hrvojević postiže 24:22. Gosti su brzinski zabili pogodak, a onda je malo i riskantno i za sve neočekivano, umjesto dugog napada i odugovlačenja, Rukavina 20-ak sekundi prije kraja "projurio" kroz gostujuću obranu i pogodio za 25:23 za veliko slavlje i na parketu i na tribinama.

Izuzetno su važni ovi bodovi nakon crnog niza u koji je upala karlovačka momčad - njima su ponovno došli do trećeg mjesta (barem do sutra kada u posljednjoj utakmici kola Dubrava dočekuje Rudar) koje vodi u Ligu za prvaka, a još je važnije da su osvojili dva boda koji će se prenositi u ipak realniju Ligu za ostanak. Pobjeda je tim važnija jer je ostvarena bez Negrana, Crnkovića, Bosiljevca i, posebno, ove sezone sjajnog Bačića.

Do kraja prvog dijela natjecanja ostala su tri kola od kojih će se, pomalo nerazumno, prije stanke odigrati samo dva. Karlovčanima sada slijedi "trening" gostovanje kod prejakog Zagreba PPD, a onda će prije stanke odigrati vrlo važnu utakmicu protiv Dubrave, također na gostovanju. Tek u veljači odigrat će se posljednje kolo prije nastavka, u kojem će Karlovac dočekati Goricu.

Izdvojeno


Reci što misliš!