SPORT

7 DANA NA 4 RIJEKE

Božiću ususret

Božiću ususret

Nastavljamo u laganom predblagdanskom stilu. U proteklih 7 dana na 4 rijeke održana je Adventska utrka, Izvršni odbor ceha sportskih novinara Hrvatske zasjedao je u našem gradu, TKD Prana je rezultatima pokazao tko je taekwondo gazda u Karlovcu, odbojkašice su uspješno završile polusezonu.

ADVENTSKA UTRKA

Druga Adventska utrka ulicama Karlovca u dužini od 3000 metara održana je sa startom ispred karlovačkog Sokola i ciljem kod Glazbenog paviljona na promenadi. U organizaciji AK Maraton iz Karlovca iliti pod „dirigentskom palicom“ provjerenog atletskog organizatora Karlovčanina sa zagrebačkom adresom Roberta Franjkovića koji se iskazao i dokazao organizacijom karlovačkog Cenera, ali i još niz sličnih utrka u Hrvatsko. U ženskoj i muškoj konkurenciji nastupilo je oko tristotinjak natjecatelja. Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin bila je aktivan sudionik utrke predvodeći svoju županijsku ekipu, a karlovački gradonačelnik Mandić statirao je u ulozi gledatelja pa je dobio privilegiju označiti početak utrke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SPORTSKI NOVINARI 

Izvršni odbor Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) čest je gost u Karlovcu gdje im je u ponedjeljak 20. prosinca domaćin bio Studentski centar Karlovac (SC) u čijem je prostoru ova „sportsko-novinarska vlada“ održala svoju posljednju ovogodišnju sjednicu na kojoj je prihvaćen Financijski plan za 2022. godinu, ali i dobili vrijedne sponzorske ugovore. 

Dakle, HZSN je produžio suradnju s tri karlovačke tvrtke i Studentskim centrom Karlovac u okviru ugovora o sponzorstvu. To su LIN trgovina, Tiskara Pečarić Radočaj i ZAK pa su ugovore potpisale tri direktorice Ivama Murn, Ivana Prahović i Milena Kostelac. Ispred SC-a ugovor je potpisao ravnatelj Željko Šančić. U ime HZSN-a ugovore je potpisao predsjednik Jura Ozmec. Ugovori o sponzorstvu puno znače Zboru jer se uz redovite "cehovske" aktivnosti radi na nekoliko frontova. HZSN je aktivan u svjetskoj organizaciji - AIPS-u, ali i u europskom udruženju kao i udruženju južnoeuropskih zemalja. Upravo se radi na priključenju kolega iz najmlađe zemlje u regiji - Kosovu pa Ozmec, inače glavni tajnik i rizničar Svjetske udruge sportskih novinara, kaže kako se nada da će uskoro moći poslati razglednicu iz te zemlje.  

„Nama su ovo jako vrijedna sponzorstva i ona se većinom odnose na popuste za članove HZSN-a, ne na sama sredstva. Pa je i to još jedan poziv karlovačkim sportskim novinarima, ali ne samo karlovačkim, da se učlane u HZSN jer u Karlovcu na četiri mjesta mogu ostvariti određene popuste. I do sada smo surađivali s ovim sponzorima, a ovo je produžetak suradnje“, kazao je Ozmec.

HZSN svake godine pokušava pridobiti nove članove, mlade novinare i novinarke no nažalost još uvijek je ispod prosjeka od 12 posto žena na razini svjetske organizacije koje sudjeluju u radu Zbora sportskih novinara. U HZSN-u ih je sada 8% te je na dobrom putu da stignu taj svjetski prosjek. Na primjer, u Kini ima 136 žena članica, u Irskoj ima 57 članica, a u još nekim zemljama preko 50 ...

U gradu na 4 rijeke i 8 obala oduvijek ima puno razumijevanja za HZSN gdje je unatrag 14-ak godina bilo održano nekoliko sjednica Izvršnog odbora i dva godišnja Sabora udruge koja postoji od 1949. godine te razvija čvrste i prijateljske veze sa svima u Karlovcu.

POLUSEZONA IZ SNOVA 

Odbojkašice Karlovca ovu polusezonu su kao debitantice u ligi nadmašile sva očekivanja ostvarivši željeni cilj te su na najbolji mogući način zaokružile sezonu. Ostvarile su pozitivan omjer pobjeda i poraza (6-5). A, mogle su čak i bolje ... Ovu sezonu odigrale su: Grgić, Pavlaković, Kolaković, Maradin, Banjavčić, Vladić, Dujmović, Šolić, Ištuk, Grubešić, Vrbanić, Badanjak, Belobaba, Barić, Malović, Svilar i Dančula. Trener Goran Zec.

NAJUSPJEŠNIJI TAEKWONDO KLUB 

Karlovačka TKD Prana je s 31 natjecateljem nastupila na zadnjem ovogodišnjem velikom natjecanju Jastreb kupu u Zagrebu na kojem su osvojili 26 odličja. U borbama su Pranaši osvojili 10 zlatnih medalja, 4 srebrne i 4 brončane. U formama 4 zlatne, 1 srebrnu i 2 brončane medalje. U disciplini para poomsae, osvojili su  jednu zlatna medalja. U ukupnom poretku sa 114 bodova zauzela 1. mjesto. U ukupnom poretku limača i limačica Prana je bila treća, dok je bila druga u poretku limača. U disciplini formi, Prana je ekipno zauzela 2. mjesto. U ukupnom poretku mlađih kadeta A i mlađih kadetkinja A zauzela je 3. mjesto. U poretku mlađih kadeta B je zauzela 2. mjesto, te 3. mjesto u poretku mlađih kadetkinja B. Prana je osvojili i 1. mjesto u poretku juniora, dok je u ukupnom poretku juniora i juniorki zauzela 2. poziciju.

Goran Cvitak i njegov pranaški trenerski tim je u 2021. godini na prvenstvima Hrvatske osvojio 23 odličja, te u ukupnom poretku na PH u formama zauzeo ekipno 3. mjesto. Na domaćim turnirima, kupovima, međunarodnim turnirima osvojio ukupno 94 odličja. U sklopu Taekwondo kampa u Hostelu Karlovac u Selcu organizirao 1. Selce Open turnir. U ovoj godini imao je 10 kategoriziranih sportaša i sportašica i jednog natjecatelja u razvojnom programu HOO-a. Imao je i 3 predstavnika na EP-ima, dva natjecatelja s plasmanom od 5-8 mjesta i jedan koji je zauzeo 8. mjesto. Na nacionalnim prvenstvima osvojili su ukupno 23 medalje (zlata – 7, srebra – 5, bronce – 11), a sa domaćih kupova i međunarodnih turnira ponijeli su ukupno 94 medalje (zlata – 51, srebra – 22, bronce – 21). Sveukupno su u 2021. osvojili 117 odličja. 

Sjajan je to uspjeh najmlađeg karlovačkog taekwondo kluba koji se ovime kandidirao za najuspješniji klub u 2021. Nažalost, na neki način je „kolateralna žrtva“ nove kategorizacije sporta obzirom da su udruženi TKD Karlovac i TKD Banija Pandas iz tko zna kojih razloga i na čiji prijedlog izjednačeni s najuspješnijih taekwondo klubom.

Sretan Božić svim sportašicama i sportašima, sportskim djelatnicima i svim donatorima karlovačkog sporta.

Izdvojeno


Reci što misliš!