SPORT

VISOK PORAZ

Mlađi kadeti KK Šanca ipak bez jedinstvene prve lige na državnoj razini - u kvalifikacijama poraženi od Medveščaka

Mlađi kadeti KK Šanca ipak bez jedinstvene prve lige na državnoj razini - u kvalifikacijama poraženi od Medveščaka

Mlađi kadeti Šanca nisu se uspjeli plasirati u jedinstvenu 1. ligu za svoj uzrast na razini države. Unatoč odličnoj jeseni u prvoligaškom društvu na regionalnom stupnju, mali Karlovčani drastično oslabljeni nisu objektivno imali šanse protiv Medveščaka u prvom kvalifikacijskom ogledu. 

Naime, nakon završetka prvog dijela sezone karlovački dječaci ostali su bez najboljeg igrača - Ivana Bošnjaka, kojeg je uzela Cibona. Uzimanje igrača tako mlade dobi zapravo je tragikomično i moguće valjda samo u nesređenom hrvatskom sportu - igraču i njegovim roditeljima ne treba zamjeriti, razumljivo je da je teško odbiti poziv Cibone, iako je i to vrlo moguće greška kao i u puno slučajeva dosad, dok je krivnja Šanca u tome da već godinama i godinama pokazuje potpunu i apsolutnu neambicioznost u seniorskoj košarci, sve je puko bezvoljno odrađivanje onog što se mora pa je jasno i da je u takvim okolnostima teško ili nemoguće zadržati igrače čak i najmlađe dobi koji dobiju ponudu iz kluba kao što je Cibona. No, izvan toga teško da se moglo išta drugo učiniti - niti je u toj dobi realno plaćati igrače za ostanak niti u hrvatskom sportu postoje mehanizmi kojima bi se tako mladi igrači barem na neko vrijeme zaštitili i ostali u klubovima u kojima su "niknuli". Još je bizarnije kada se to dogodi usred sezone, ali tako je kako je.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U svakom slučaju, bez Bošnjaka Karlovčani nisu imali šanse protiv Medveščaka. Solidno su se držali u prvom dijelu susreta - nakon prve četvrtine bilo je 21:29, na poluvremenu 37:48, no u nastavku su potpuno pali i na kraju izgubili s visokih 108:66.

Pod vodstvom trenera Marka Novakovića igrali su: Palijan, Grbiniček, Marković 13, Močnik 17, Volner 2, Matejić, Tatalović 12, Latić 9, Crnić 2, Mrgan 11.

Izdvojeno


Reci što misliš!