SPORT

SVE VEĆ SPREMNO

Jubilarni 10. Karlovački Cener trčat će se 10. lipnja - već više od 450 prijava za elitnu svjetsku utrku središtem Karlovca

Jubilarni 10. Karlovački Cener trčat će se 10. lipnja - već više od 450 prijava za elitnu svjetsku utrku središtem Karlovca

Nakon dvije izuzetno teške godine obilježene pandemijom, jubilarni 10. Karlovački Cener ove bi godine trebao ponovno zasjati u punom sjaju. Dakako, ne znači da je u protekle dvije godine "spavao", naprotiv, 2020. godine upravo su agilni organizatori "Cenera" bili zaslužni za održavanje utrke koja je u jeku pandemije bila prva utrka pod okriljem svjetske atletske federacije World Athletics koja je održana unatoč strogim mjerama pa je stigla i na naslovnice brojnih sportskih portala diljem svijeta.

I ove godine Cener je, dakako, pod okriljem Svjetske atletske federacije i u njenom službenom kalendaru pa se opet očekuje i dio svjetske elite na ulicama grada. Ali i balkanske, jer ove godine utrka će se računati i za Balkansko cestovno prvenstvo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon elitne utrke tu je i utrka za građane, a odaziv je već sada izvanredan, jer gotovo puna dva mjeseca prije starta (u petak, 10. lipnja!) prijavljeno je 457 atletičara i atletičarki, rekreativaca i rekreativki. 

Za one kojima je 10 kilometara možda ipak previše tu je i mogućnost štafetne utrke (s po tri člana po štafeti), a dan prije održat će se i već tradicionalna Karlovačka milja na 1579 metara, u čast godine osnutka grada, kao i dječje utrke na Vunskom polju.

U svakom slučaju, lipanjski atletski spektakl i to na svjetskoj razini je - zagarantiran.

A, ako se još niste prijavili to možete učiniti OVDJE.

Izdvojeno


Reci što misliš!