SPORT

NOVI DERBI

Odličan baseball vikend u Grabriku - karlovački bejzbolaši nakon jučerašnje drame, danas lako svladali Zagreb sa 11:1

Odličan baseball vikend u Grabriku - karlovački bejzbolaši nakon jučerašnje drame, danas lako svladali Zagreb sa 11:1

Karlovački bejzbolaši uvjerljivo vode na ljestvici sa omjerom pobjeda i poraza 5-0

U hrvatskom baseballu polako se stvara novi derbi, a dvostrukom izdanju svjedočili smo ovog vikenda u Karlovcu. Riječ je o susretima naše Olimpije i sve bolje momčadi Zagreba, koja bi mogla zamijeniti Splićane na mjestu vječnog finalnog rivala naših bejzbolaša, iako ne treba smenuti s uma da splitski bejzbolaši obično u drugom dijelu sezone igraju znatno pojačani.

U subotu smo vidjeli jednu od najboljih utakmica posljednjih sezona - otvorili su je Karlovčani home runom Phila Smitha, no nakon toga Zagrepčani su pokazali da su sve bolji i bolji. Nakon četiri inninga bilo je 7:3 za goste, a tada je na mjesto pitchera došao Antonio Horvatić koji je bacao gotovo besprijekorno. Kažemo gotovo, jer nakon što su karlovački bejzbolaši korak po korak stigli i prestigli goste te poveli 8:7, domaća je obrana popustila jedino u posljednjem zagrebačkom napadu u kojem su gosti došli do 8:8. Igrale su se dvije dodatne izmjene, obje je opet izvrsno odbacao Horvatić, a onda je sam i riješio susret home runom na završetku jedanaestog inninga.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Da bi slično moglo biti i u nedjelju, činilo se u prvoj polovici susreta. Nakon četiri izmjene - 0:0, uz odlične pitchere, domaćeg Garciju i zagrebačkog Uribea. Prvi je, ali malo, u petoj izmjeni popustio Garcia pa je Zagreb došao do vodstva 1:0. Međutim, Zagrepčanima se u petom karlovačkom napadu dogodio potpuni raspad, čak i manje Uribeu, koliko drugim obrambenim igračima i Olimpija je došla do golemog vodstva 7:1. To je, čini se, potpuno demoraliziralo goste pa je susret završen već u sedam inninga rezultatom 11:1.

Karlovački bejzbolaši uvjerljivo vode na ljestvici sa omjerom pobjeda i poraza 5-0, a Zagreb je drugi s omjerom 4-2. Vindija ima omjer 1-3, a Nada 1-5, dok je Medvednica u, mora se priznati neshvatljivom rasporedu sezone (bili su slobodni u prvom i trećem krugu, iako nitko osim Varaždinaca još nije bio slobodan) odigrala tek jedan susret i ima omjer 0-1.

Karlovčanima sada slijedi pravi niz gostovanja (opet pomalo nelogično), a sljedeću domaću utakmicu kod kuće igraju tek 25. lipnja (!) u ogledu s varaždinskom Vindijom.

Izdvojeno


Reci što misliš!