SPORT

I DALJE NESIGURNI

Premijer liga: Karlovački rukometaši lako svladali Dubrovnik sa 36:28, ali drama se nastavlja - zadnje kolo odlučuje o ostanku!

Premijer liga: Karlovački rukometaši lako svladali Dubrovnik sa 36:28, ali drama se nastavlja - zadnje kolo odlučuje o ostanku!

Slijedi "pakleno" posljednje kolo u koje naši rukometaši ulaze s najpovoljnije pozicije, ali s najtežim zadatkom.

Karlovački rukometaši napravili su ono što su morali i to bez većih poteškoća. U pretposljednjem kolu ovogodišnje premijerligaške sezone, odnosno 9. kolu Lige za ostanak, Karlovčani su večeras na parketu ŠSD Mladost lako sa 36:28 svladali momčad Dubrovnika.

Nažalost, to im nije donijelo i siguran ostanak, već se drama nastavlja u posljednjem kolu, a od svih ekipa koje se mogu naći u problemima našim rukometašima je, treba konstatirati - zapravo najteže, iako u njega ulaze s najpovoljnije pozicije. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, krenimo redom. Protiv Dubrovnika kakva-takva neizvjesnost trajala je samo petnaestak minuta. U 12. minuti bilo je 6:6, a tada slijedi serija Karlovčana 5:0. Na poluvremenu 19:15, a odmah u početku drugog još su se malo odvojili domaći rukometaši i do kraja susreta gledali smo gotovo trening utakmicu koja je na kraju okončana pobjedom Karlovca 36:28. 

Nažalost po naše rukometaše, Rudar je uspio kod kuće svladati Moslavinu i tako će "pakleno" posljednje kolo odlučivati o tome tko će u kvalifikacije za ostanak. Karlovac ima 19, Moslavina 18, a Rudar 17 bodova, a u posljednjem kolu naši rukometaši gostuju upravo kod Moslavine, gdje ih nesumnjivo čeka vruća atmosfera, dok Rudar gostuje kod već sigurnog i opuštenog Zameta u Rijeci. Ono što našim rukometašima dodatno ne ide na ruku je da Rudar ima bolji međusobni omjer pa u slučaju da Moslavina pobijedi Karlovac, a Rudar slavi u Rijeci - upravo naši rukometaši idu u vrlo neugodne i opasne kvalifikacije. 

Drugim riječima - bod u Kutini značio bi ostanak, a u slučaju poraza, Rudar ne smije slaviti kod Zameta. 

Što se tiče ostalog raspleta - ligu napušta Dubrovnik, a pridružit će mu se ili Umag ili vinkovačka Spačva. Onaj koji bude s(p)retniji u posljednjem kolu, ide u kvalifikacije za ostanak, a tamo ga čeka jedan iz spomenutog trojca Karlovac-Moslavina-Rudar. U Premijer ligu ulaze Osijek i (gotovo sigurno) Kaštela Ribola, a u kvalifikacije će Metković Mehanika i jedan iz "sjevernog trojca" KTC Križevci / Maksimir Pastela / Požega.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!