SPORT

ZLATO I SREBRO

Atletika, PH u višebojima: Limačica Tina Vuletić viceprvakinja Hrvatske, Lea Novković prva kod juniorki!

Atletika, PH u višebojima: Limačica Tina Vuletić viceprvakinja Hrvatske, Lea Novković prva kod juniorki!

S višebojskog prvenstva Hrvatske u atletici karlovački klubovi vraćaju se s jednim odličjem. 

Atletski klub Karlovac predstavljala je samo Lea Novković u sedmoboju za juniorke i osvojila prvo mjesto, ali ne i zlatno odličje jer je nastupilo manje od tri natjecateljice. Nije to, dakako, Lein problem, a niti problem samo juniorki, jer u gotovo svim konkurencijama osim kod najmlađih odaziv je bio katastrofalan. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako bilo, pitanje pobjednice gotovo da je riješeno već u prvoj disciplini, jer je Zadranka Šokota pogriješila u utrci na 100 metara s preponama i ostala bez rezultata, no Novković je prvog dana imala izuzetno zanimljivo nadmetanje sa Slovenkom Grajžl - nakon četiri discipline Karlovčanka je imala prednost od samo 8 bodova. Drugog dana i to je pitanje odmah riješeno, jer je Slovenka tri puta prestupila u dalju pa je Karlovčanka mirno odradila preostale tri discipline i osvojila prvo mjesto i u hrvatskom prvenstvu i ukupno. Rezultat će ostati upisan, ali službeno ove godine juniorske prvakinje Hrvatske - nema.

U mlađim kategorijama sa šestero natjecatelja nastupio je KA Tim, a zablistala je mala Tina Vuletić koja je osvojila srebrno odličje i titulu viceprvakinje Hrvatske u troboju za limačice, u konkurenciji 30 djevojčica. Tina je bila najbolja u utrci na 200 metara i treća u skoku u dalj pa joj nešto slabiji nastup u bacanju vortexa nije mogao uzeti srebro. 

U ovoj konkurenciji nastupila je i Lara Brkljačić koja je zauzela 19. mjesto, dok je kod limača Šimun Ivan Hajsan bio 15. od 17 natjecatelja.

Kod mlađih kadetkinja Lucija Marinković bila je 8., a Nina Malobabić 15. u konkurenciji 21 natjecateljice, a kod kadetkinja je Lara Čadonić bila 10. u konkurenciji 15 natjecateljica.

Izdvojeno


Reci što misliš!