SPORT

ODLIČAN NASTUP

Mačevanje: Karlovčanima 12 odličja na prvenstvu Hrvatske, sjajni Jakov Božić osvojio čak tri zlata i jedno srebro

Mačevanje: Karlovčanima 12 odličja na prvenstvu Hrvatske, sjajni Jakov Božić osvojio čak tri zlata i jedno srebro

Rodno mjesto prvog hrvatskog olimpijca i ujedno osvajača olimpijske medalje, mačevaoca Milana Neralića, Slunj, bio je proteklog vikenda domaćin prvenstva Hrvatske u mačevanju u disciplini floret u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji u svim dobnim kategorijama. 

Slunj je bio uspješan organizator i tako se mačevanje na velika vrata vratilo u ovaj grad (možda i u obliku aktivnog kluba uskoro?), a s velikim zadovoljstvom ovog će se prvenstva sjećati i u Mačevalačkom klubu Karlovac čiji su natjecatelji i natjecateljice osvojili čak 12 odličja - od čega tri zlatna, odnosno tri titule državnih prvaka. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

To je, pak, priča za sebe, jer sva tri naslova u rukama su malog Jakova Božića koji se još jednom pokazao kao zaista izuzetan talent i najbolji mladi hrvatske mačevalac. 

Jakov Božić osvojio je zlatna odličja u kategorijama do 13 i do 15 godina starosti s ukupnim omjerom pobjeda i poraza 18-1 (!), a tome je dodao i ekipno zlato s ekipom kadeta u kojoj su još nastupali Luka Bublić, Andrija Kirinčić i David Kruhek. Ni to nije sve, jer je bio i u sastavu mlađe kadetske ekipe s Davidom Kruhekom i Nikom Adamom i malo je nedostajalo da osvoji i četvrto zlato, no u ovoj konkurenciji MK Karlovac ipak je osvojio srebro nakon izuzetno neizvjesne borbe u finalu protiv zagrebačkog MK Dubrava koju su Zagrepčani dobili 42-41.

U kategoriji do 13 godina zaista je bila velika dominacija Karlovčana, jer smo imali i karlovačko finale u kojem je Božić svladao Kruheka, kojem je to ujedno bio i jedini poraz na prvenstvu. Titule viceprvaka Hrvatske osvojili su i Luka Bublić kod kadeta te Mislav Ostarčević kod najmlađih, dječaka do 9 godina starosti.

Antonio Gojak osvojio je tri bronce - zauzeo je treće mjesto u najjačoj i najatraktivnijoj seniorskoj konkurenciji, kao i u konkurenciji mlađih seniora (U23), a treći su i seniori MK Karlovac u ekipnoj konkurenciji (Antonio Gojak, Anton Mravunac, Sven Prpić i Luka Bublić). Bronce su osvojili i kadet Andrija Kirinčić te kadetkinja Iva Kirinčić.

Gledano ukupno, Mačevalački klub Karlovac je treći klub u državi po broju osvojenih odličja, a u muškoj konkurenciji je drugi.

Izdvojeno


Reci što misliš!