SPORT

7 DANA NA 4 RIJEKE

Raskoš karlovačke gimnastike, uspjeh mladih dugoreških strijelaca i evidentan poraz struke u školi KA-rukometa

Raskoš karlovačke gimnastike, uspjeh mladih dugoreških strijelaca i evidentan poraz struke u školi KA-rukometa

Sport su u proteklih 7 dana na 4 rijeke obilježili GK Sokol Karlovac, dugoreški strijelci i Festival rukometa u Poreču gdje je seniorska ekipa HRK Karlovac saznala protivnika u dodatnim kvalifikacijama za Premijer ligu, dok su mladi rukometaši istoga kluba doživjeli rezultatski debakl ...

Gimnastičari i gimnastičarke GK Sokol Karlovac natjecali su se u 2. kolu kvalifikacija za kup i prvenstvo Hrvatske u slobodnom, obaveznom i univerzalnom programu, a najmlađi Sokolaši nastupili su na Morčić kupu. Osvojili su pregršt medalja - prvih, drugih i trećih mjesta. Bez obzira na dvojbeno mišljenje o tom njihovom uspjehu u gradu na 4 rijeke ne trebalo brinuti za budućnost gimnastike.

Spomenuti ćemo imena mladih nada, neka se vidi raskoš karlovačke gimnastike: Lucija Lukežić Štedul, Ilona i Patrik Rajković, Nadja Kranjc, Jana Busić, Nera i Lara Đurić, Nika Babić, Ana Magdalena Fabijanić, Karla Šibenik, Martina i Matea Šegavić, Pia Škrtić, Ema Starešinčić, Ena Bukovšek, Zita Duk, Nina Miljenović, Jana Gabi Kasunić, Dora Martišković, Leonarda Šlat, Mona Šarinić, Kalista Kranjčec, Matea Novković, Aaron Funtek, Filip Blašković, Nikola Olrom, Marin Malizan, Matej Štanjer, Kruno Polak, Andrija Crkvenac, Karlo Klarić, Dino Penić, Filip Krznar, Leon Dejanović, Matej, Adrijan i Patrik Maglić, Vito Radaković, Fran Šančić, Leon Mikulić, Rino Borić, Josip Karlo Glavinić, Filip Jurišić, Grgur Misir, Gita Beljan, Marija Krčel, Eva Vojak, Eva Bedeniković, Ana Krainović, Lucija Jadrić, Sofia Hanžel, Marta Mraković, Tea Matijević i Matija Matuzić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mladi dugoreški strijelci polučili su protekli vikend zapažen uspjeh na prvenstvu Hrvatske u Solinu te izbornom natjecanju normi za odlazak na EP i SP u Osijeku. U juniorskoj kategoriji malokalibarskim oružjem u disciplini MK puška 50 metara 3×20 hitaca trostav, Tvrtko Vrcić je zauzeo 2. mjesto i normu za juniorsko EP. U nastupu zračnom puškom 10 metara 60 hitaca, Vrcić je osvojio 1. mjesto i normu za SP. U kategoriji mlađih kadeta Marko Neralić je osvojio naslov prvaka Hrvatske i zlatnu medalju u gađanju serijskim zračnim oružjem. 

U Poreču je izvučen ždrijeb dodatnih kvalifikacija za Paket24 Premijer ligu. U prvoj utakmici HRK Karlovac, u subotu 28. svibnja, na parketu dvorane kraj Korane igra s Metković Mehanikom. Uzvrat je za tjedan dana u Metkoviću. U drugom susretu sastaju se Umag i križevački KTC. Možemo zaključiti da bi lakši ždrijeb bio da su karlovački rukometaši izvukli KTC. No, sad možemo samo žaliti što se HRK Karlovac uopće doveo u ovakvu situaciju a imaju kvalitetu i imali su priliku lagodno osigurati ostanak u društvu najboljih hrvatskih rukometnih klubova. Zašto nisu?!  Valjda ćemo jednog dana i na to dobiti pravi odgovor?

U sklopu Festivala rukometa u Poreču odigrana je i završnica kadetskog prvenstva Hrvatske na kojem su nastupili i kadeti HRK Karlovac (U17) koje trenira Tatjana Rašić, ujedno i trenerica seniorke momčadi. Mlade nade karlovačkog rukometa zauzele su pretposljednje 15. mjesto. Zlatno odličje osvojila je momčad Rudara, srebro ide u Sesvete, dok broncu oko vrata odnose rukometaši Maksimir Pastele. Nakon ovog "uspjeha" trebalo bi se i zapitati gdje je nestao entuzijazam, evidentan je poraz stručnog rada s mladima u karlovačkoj školi rukometa. O tome iz kluba niti riječ! Možda odgovor na to pitanje zna Miloš Đanković, alfa i omega škole čiji se rad odvija isključivo pod nadzorom? Većina trenera bila je na trenerskom seminaru u Poreču gdje su valjda nešto naučili kako se u buduće ne bi ponavljali slični "uspjesi".

Rukometaši PPD Zagreb pobjednici su 30. izdanja hrvatskog rukometnog Kupa nakon što su u finalu u Poreču pobijedili RK Nexe. PPD Zagrebu je to bilo 29. finale i 28. osvojeni trofej, dok je Nexeu ovo bilo peto finale hrvatskog Kupa i peti poraz. U svih 5 navrata izgubili su od PPD Zagreba. Samo su dva kluba do sada osvajala hrvatski rukometni Kup. PPD Zagreb 28, te Metković 2 puta. Novi dvoboj Zagreba i Nexea igra se već u subotu.

Dodajmo tomu kako su rukometašice Podravke Vegete po 24. put u klupskoj povijesti osvojile Kup Hrvatske nakon što su u finalu pobijedile Bjelovar.

Družina iz Našica senzacionalno se plasirala na Final Four Europske lige. Trener Branko Tamše je u svojoj tvornici izbrusio momčad sastavljenu od mladosti i iskustva uz pregršt nadarenih igrača predvođena čudesnim Halilom Jaganjcem koja opasno puše za vratom aktualnom prvaku, što je dobro za rukomet u Hrvatskoj. 

Za kraj jedna tradicionalno dobra rukometne vijest. Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih na Olimpijskim igrama u Caixas do Sulu u Brazilu osvojila je svoju petu zlatnu olimpijsku medalju. Hrvatska je u finalu pobijedila Njemačku s 32:21. Ukupno im je ovo 17. odličje s velikih natjecanja. S dosadašnjih 7  europskih natjecanja donose 5 zlatnih te po jednu srebrnu i brončanu medalju. Na svjetskim natjecanjima osvojili su dvije zlatne medalje.  Za reprezentaciju je nastupio i Karlovčanin Dean Šagovac, dugogodišnji iskusni vratar Hrvatske rukometne reprezentacije gluhih. On je najtrofejniji karlovački sportaš u povijesti vlasnik čak 17 raznih odličja!  

Izdvojeno


Reci što misliš!