SPORT

A SAD - KOMPLIKACIJE

Karlovački nogometaši "razbili" drugoplasirano Dugo Selo s čak 5:0, ali kolo prije kraja ostali bez šanse za treće mjesto

Karlovački nogometaši

Nogometaši Karlovca 1919 u pretposljednjem kolu 3. HNL Središte napravili su svoje - i ne samo napravili, nego su na gostovanju u Dugom Selu "razbili" drugoplasiranog domaćina s čak 5:0, uz dva pogotka Matyazha te po jedan Siljana, Čakarića i Ribara. No, nisu dočekali kiks Trnja ili Lučkog, tako da je sada prije posljednjeg kola jasno da više nikako ne mogu biti treći.

Naime, Trnje je tri boda, a Lučko bod ispred naših nogometaša, a u posljednjem kolu igraju međusobno tako da bez obzira na ishod tog susreta jedna od tih momčadi mora biti ispred Karlovčana. S druge strane, "plavo-bijeli" uz domaću pobjedu protiv Trešnjevke isto tako osiguravaju četvrto mjesto, jer je nemoguće da i Trnjani i Lučani ostanu ispred njih. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, može li to četvrto mjesto nešto donijeti? Po važećem pravilniku i propisima samo u jednom slučaju - to je da Zagorec kao prvak uđe u drugi rang natjecanja (od sljedeće sezone Prva liga) i da treće bude Trnje, odnosno da Trnje svlada Lučko ili da taj susret završi remijem. U tom slučaju moglo bi se dogoditi da zapravo Karlovčani imaju status "trećeplasiranog" jer su sve glasnije priče da Trnje nema, a neće ni dobiti licencu za viši rang. 

Izvan tog raspleta, mogućnost postoji samo u eventualnom širenju lige na 18 klubova o čemu također ima dosta govora pa bi u tom slučaju vjerojatno četvrtoplasirana momčad mogla kroz kvalifikacije doći do "jedinstvene treće" kako je kolokvijalno nazivamo, odnosno od sljedeće sezone 2. HNL.

Izdvojeno


Reci što misliš!