SPORT

SVEČANOST U ŽUPANIJI

Olimpijac Dean Šagovac je najtrofejniji karlovački sportaš u povijesti, vlasnik je čak 17 odličja!

Olimpijac Dean Šagovac je najtrofejniji karlovački sportaš u povijesti, vlasnik je čak 17 odličja!

Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin u svom je uredu upriličila prijem za Karlovčanina Dejan Šagovac, bivšeg rukometaša RK Gaza i dugogodišnjeg člana i golmana Hrvatske rukometne reprezentacije gluhih koja je nedavno na Olimpijskim igrama u Caixas do Sulu (Brazil) osvojila zlatnu medalju.

Šagovcu je ovo osma olimpijska medalja (5 zlatnih, q1 srebrna i 2 brončane). Osvajač je i dvije zlatne medalje sa svjetskih prvenstava i 7 medalja s europskih prvenstava, od čega je 5 zlatnih što ga bez konkurencije svrstava u najtrofejnijeg karlovačkog sportaša. 

To je potvrdio i Želimir Feitl, predsjednik županijske sportske asocijacije koji je uz Zoricu Plušćec, tajnicu Udruge gluhih i nagluhih Karlovačke županije i pročelnicu županijskog Upravnog odjela za školstvo Mariju Šćulac bio nazočan prijemu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Županica Furdek-Hajdin čestitala je Šagovcu na velikom uspjehu.
- Cijenimo aktivnosti sportaša s invaliditetom. Sve činimo kako bi pomogli omasovljenju sporta osoba s invaliditetom pa tražimo za tu namjenu i adekvatan prostor – kazala je između ostaloga karlovačka županica.

- U proračunu za ovu godinu sredstva za sport osoba s invaliditetom povećali smo za sto posto. Oni to zaslužuju, a ovaj rezultat koji je vrhunski to i potvrđuje – dodao je čelni čovjek županijskog sporta.

- Ponosni smo na našeg Deana i njegovo olimpijsko zlato. Njegova je volja velika kao i ljubav prema sportu. On je primjer truda i rada naših sportaša. Nisu profesionalci a za odlazak u Brazil koristili su godišnje odmore. Dean radi u Lana Karlovačkoj tiskari pa koristim ovu prigodu da im zahvalim što su mu omogućili odlazak na Igre  - naglasila je Zorica Plušćec, tajnica Udruge gluhih i nagluhih Karlovačke županije. 

U dresu Hrvatske rukometne reprezentaciju gluhih Šagovac nastupa neprekidno od 1993. godine i još je uvijek standardni vratar reprezentacije. Nipošto ne odustaje već redovito odlazi na treninge u Zagreb gdje igra za RK Središće koji se natječe u trećem rangu. 
- Zasluženo smo osvojili prvo mjesto i zlatnu medalju, bilo je odlično i nezaboravno. Ponosan sam na taj uspjeh. Sada sam u 51. godini i trenirat ću dok kad budem mogao i dok god me reprezentacija bude trebala, iako bih rado da me naslijedi netko mlađi - rekao je Šagovac koji se ponosno fotografirao s medaljom oko vrata.  

 

Izdvojeno


Reci što misliš!