SPORT

LIMAČI, A KASNIJE TKO ZNA...

Nova uzdanica najnogometnije ogulinske obitelji ima tek devet godina - mali Ivano Poljak nemilosrdan je napadač, za limače Ogulina "utrpao" 35 golova u sezoni

Nova uzdanica najnogometnije ogulinske obitelji ima tek devet godina - mali Ivano Poljak nemilosrdan je napadač, za limače Ogulina

Najpoznatije nogometno ime iz obitelji Poljak dakako je Ivica Poljak, brat Ivanovog djeda koji je u slavnoj generaciji Dinama s Ćirom Blaževićem 1982. godine kao standardni prvotimac osvojio prvenstvo Jugoslavije.

Nogomet je na našim prostorima daleko najpopularniji sport i igraju ga mnogi, od petogodišnjaka do rekreativaca koji se lopte i ove timske igre ne odriču ni u starijoj dobi. Klinci i dalje igraju po dvorištima, no rasadnici talenata su lokalni klubovi, a ima ih u gotovo svakom mjestu ili općini. 

Krije li se među 7-godišnjacima ili starijima neki naš novi Modrić ili Rakitić nemoguće je znati, no puno toga ne ovisi samo o eventualnom skrivenom talentu ili napornom treniranju, nego i o kvaliteti trenera, radu, pristupu i naravno roditeljima koji velik dio svog slobodnog vremena moraju uložiti da bi njihova djeca u najranijoj dobi bar imala priliku baviti se sportom, a kasnije tko zna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stoga je ovo priča o svim tim nogometnim entuzijastima koji svoje subote i nedjelje provode kako bi djecu razvažali na utakmice diljem Karlovačke županije, a ispričat ćemo je kroz priču malog Ivana Poljaka, devetgodišnjaka koji dolazi iz vjerojatno ogulinske najnogometnije obitelji. 

Ivano Poljak je za limače Škole nogometa Ogulin koji su i osvojili 2. ŽNL u protekloj sezoni dao čak 35 golova, gotovo kao i ostatak cijele momčadi. Mali Ogulinci "prošetali" su se kroz natjecanje a zbog toga su sretni mališani, ali i njihovi roditelji, djedovi i posebno ponosni trener Robert Lipošćak.

Lopta je bila valjda prva igračka koju je Ivano dobio nakon što je prohodao, pa s djedom Josicom, također nekadašnjim aktivnim nogometašem, a sada rekreativcem od najranijeg doba loptu udara ispred njihove obiteljske kuće u ogulinskom naselju Bošt. Otac Marko također je nogometaš, bio je dugogodišnji prvotimac Ogulina, a sada je aktualni igrač Vrbovskog. 

Svaki djed će naravno hvaliti svoga unuka, no ponosni Josica nam kaže da se kod Ivana, već otkako se prvi put susreo s loptom, vidi da s njom može puno toga.

Rad u klubu očito donosi rezultate, a osim Ivana u Ogulinu ima još nogometnih talenata. Ivano možda ima sreće jer svoj talent vjerojatno može zahvaliti i genetici. Najpoznatije nogometno ime iz obitelji Poljak dakako je Ivica Poljak, djedov brat koji je u slavnoj generaciji Dinama s Ćirom Blaževićem 1982. godine kao standardni prvotimac osvojio prvenstvo Jugoslavije. 

- Sedam je godina branio modre boje, odigrao 223 utakmice i zabio 22 gola. Dogurao je i do reprezentacije bivše Jugoslavije, stoji u Dinamovoj posveti ovom igraču. Zanimljivo i njegov je sin Mateo bio član nadarene generacije koja je u uzrastu do 15 godina bila druga u Europi i treća na svijetu u konkurenciji od čak 7.250 klupskih sastava (Nike Cup), no nikada nije zaigrao za prvi sastav.

Ivica je igrao s Mlinarićem i legendama Dinama, te je u tom klubu do mirovine ostao i raditi kao trener mlađih uzrasta.

Tko zna, možda još jedan Poljak jednog dana zaigra za klub iz Maksimira. 

Izdvojeno


Reci što misliš!