SPORT

TRI MEDALJE

Atletika: Na prvenstvu Hrvatske u štafetama srebro i bronca za AK Karlovac, bronca i malim "katimovkama"

Atletika: Na prvenstvu Hrvatske u štafetama srebro i bronca za AK Karlovac, bronca i malim

Srebro i dvije bronce osvojili su karlovački atletičari i atletičarke na prvenstvu Hrvatske u štafetama održanom danas u Zagrebu u vrlo teškim uvjetima, po kišovitom i hladnom vremenu. 

Srebrno odličje osvojila je mješovita seniorska štafeta AK Karlovca na 4x400 metara. U zanimljivoj i neobičnoj utrci u kojoj je svaka štafeta imala svoju taktiku, Hrvoje Neralić je nakon prve izmjene bio tijesno drugi iza Novokmeta iz Zagreba, dok su ostale štafete u prvi krug postavile djevojke. Irina Vidiček-Ljubojević potom je zadržala drugo mjesto u drugom krugu u kojem je samo Zagreb imao muškog trkača, a onda je Lea Novković zaista sjajno otrčala i dozvolila samo jednom atletičaru da je prestigne te prije posljednje izmjene držala Karlovac na trećem mjestu. Vodeći Agram bio je nedostižan, no Andrej Belčić brzo je prestigao atletičarku Zagreba i donio karlovačkoj štafeti odlično drugo mjesto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrlo dobre su bile i djevojke u srednjoprugaškoj štafeti 1200-400-800-1600. Helena Valentić očekivano je držala Karlovac na drugom mjestu, a Nera Malović odlično je otrčala 400 i zadržala drugu poziciju. Nika Jagodić zadržala je Karlovčanke u igri za odličje predavši štafetu kao treća, a najmlađa, Hela Rakamarić, odlično je trčala i bez problema zadržala broncu u karlovačkim rukama.

Vrlo ugodno iznenadile su i mlađe kadetkinje AK KA Tim, one su u štafeti 100-200-300-400 iako su nastupale u prvoj, načelno "sporijoj" skupini sjajno trčale i na kraju u ukupnom poretku zauzele sjajno treće mjesto i osvojile brončana odličja u konkurenciji 15 štafeta. Trčale su, dobro i ujednačeno, Tina Vuletić, Mia Sabolić, Nina Malobabić i Lucija Marinković. 

Na prvenstvu je nastupila i muška seniorska štafeta AK Karlovca u štafeti 1200-400-800-1600 za koju su trčala tri Belčića (Matko, Andrej i Bruno) te Hrvoje Neralić i zauzela solidno peto mjesto.

Izdvojeno


Reci što misliš!