SPORT

NA ČEKANJU!

Karlovački nogometaši lako svladali Trešnjevku 5:0, a sada slijedi kaos - ništa se ne zna o tome kako u viši rang

Karlovački nogometaši lako svladali Trešnjevku 5:0, a sada slijedi kaos - ništa se ne zna o tome kako u viši rang

U kaotičnom posljednjem kolu 3. HNL Središte nogometaši Karlovca 1919 došli su do očekivane pobjede protiv Trešnjevke, a na ruku im je išao i dramatičan susret u Trnju. No, što će to sve značiti - još ne zna zaista nitko.

Karlovački nogometaši relativno su lako ostvarili ono što su morali. Brzo su poveli, a onda je bilo samo pitanje s kolikom će razlikom na kraju završiti susret protiv Trešnjevčana koji su već na odmoru. Na kraju visokih 5:0, opet uz izvrsnu igru Ukrajinca Matyazha koji je postigao tri pogotka, jedan je dodao njegov sunarodnjak Medynsky, a jedan Pausić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pravi urnebes, pak, događao se na utakmici Trnje - Lučko, koja je također bila važna Karlovčanima, jer Trnjani još uvijek nemaju licencu za viši rang i u svakom je slučaju "plavo-bijelima" odgovaralo da oni budu ispred njih, a ne Lučko. Lučko je dugo vodilo, onda je Trnje preokrenulo na 3:1 uz crveni karton Lučkom. Bilo je i 4:2, a onda su gosti u sudačkoj nadoknadi s dva pogotka došli i do 4:4. Srećom, vremena za potpuni preokret nije bilo pa je na kraju Trnje treće, a Karlovac 1919 četvrti.

Što to sad sve znači? Gotovo je nemoguće reći, jer opcija je bezbroj!

Ono što je jedino sigurno je da ako krapinski Zagorec kao prvak ove lige kroz teške i naporne kvalifikacije za drugoligaški rang (od sljedeće sezone pod imenom 1. HNL) osvoji prvo mjesto i uđe u 1. HNL - Karlovac 1919 sigurno ulazi u jedinstveni treći rang odnosno 2. HNL. 

Sve ostalo je upitno i još ne posve jasno. Prije svega, Trnje, rekli smo, još uvijek nema licencu, no ne znači da je neće i imati pronađe li zamjenski teren i riješi ostale probleme. Ako Trnje ostane bez licence Karlovac 1919 bi također trebao u viši rang. 

Ako ne ostane - još uvijek nije gotovo. Naime, rasformirao se Dinamo II pa je jedno mjesto ispražnjeno i praktički je sigurno da će Karlovčani dobiti prigodu tim putem, ili kroz kvalifikacije svih četvrtoplasiranih u trećim ligama, ili, pak, izravno jer Dinamo II je iz naše regije. 

Uz to, moguće je da će se isprazniti i još jedno mjesto jer Hrvatski dragovoljac bi nakon ispadanja iz prvoligaškog društva također mogao u stečaj i županijsku ligu...

Kao što smo i spomenuli - gotovo je nemoguće to sve rasplesti, treba čekati, a najbolje bi, dakako, bilo da Zagorec kroz kvalifikacije pet prvaka osvoji prvo mjesto, jer jedino što je u ovom trenutku sigurno je da bi to značilo da Karlovac 1919 ide u viši rang.

Izdvojeno


Reci što misliš!