SPORT

RAZOČARANJE

U utakmici sezone karlovački rukometaši poraženi od Metkovića 33:35 - može ih spasiti samo junačka partija u gostima

U utakmici sezone karlovački rukometaši poraženi od Metkovića 33:35 - može ih spasiti samo junačka partija u gostima

Rukometaši Karlovca poraženi su u prvom susretu kvalifikacija za ostanak u Premijer ligu od Metković Mehanike sa 33:35 i sada su u zaista izuzetno teškoj situaciji. 

Sve je bilo spremno za veliku rukometnu predstavu - sve, nažalost, osim rukometaša Karlovca. U najvažnijoj utakmici sezone nisu pružili ono što smo od njih očekivali i sada ih samo pravo čudo može ostaviti u Premijer ligi. Čudo koje mogu kreirati samo oni sami. Na muci se poznaju junaci, stara je izreka, a karlovačkim ljubiteljima rukometa ostaje samo nada da će se karlovački rukometaši u uzvratu u Metkoviću pokazati kao veliki junaci, jer samo to ih može zadržati u društvu najboljih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od samog početka Metković se nametnuo kao momčad koja je motiviranija i borbenija i jednostavno "nabrijanija". Ne može se reći da domaći igrači nisu htjeli, ali ono što su pokazali u prvom dijelu, što je na kraju bilo i presudno - zaista je bilo blijedo. Karlovac niti jednom nije vodio, a posljednji puta u egalu je bio na 4:4. Ključni trenuci dogodili su se od 8:10 do 11:18, što je bila prednost koja se više nije mogla stići. 

Bolje su Karlovčani odigrali drugo poluvrijeme, ali svaki puta kada bi napravili malu seriju opet bi proradili gosti - približavali su se naši rukometaši par puta na tri razlike, ali tu bi obično bio kraj niza i opet bi proigrali Metkovci. Tek na samom kraju, minutu prije kraja Mrljak iz kontre postavlja 33:35, napokon stiže i jedna obrana domaćeg vratara i u posljednjoj sekundi prigoda za smanjenje na samo jedan pogodak prednosti, no udarac iz teške pozicije gostujući je vratar ipak obranio. 

Mogao bi se dio krivnje pronaći u jednostavno užasnoj večeri vratara i kompletne obrane, no nisu briljirali ni gostujući vratari, naprotiv. Bilo je malo povika i na suce s tribina, posebno u drugom dijelu, ali ni tu ne treba tražiti razloge poraza - imao je Karlovac i više sedmeraca i više puta igrača više, razloga za povike imali su i Metkovci...

Zaista velika šteta, jer ovo je bio i pravi povratak publike u dvoranu nakon dugog vremena. Bili su tu i navijači Metkovića s kojima se domaća publika dugo dobro nosila dok nije malo "potonula" zbog rezultata na semaforu, ali bilo je itekako podrške i nakon toga. Tim veća je šteta ako Karlovac više neće biti članom Premijer lige, no mora se još jednom reći da je to nažalost i najrealnija opcija nakon viđenog večeras. 

S domaće strane vrijedi spomenuti nevjerojatnih 16 pogodaka Ivana Bačića, dobri su bili i Mrljak i Dominik Smojver. Nema se što drugo poručiti karlovačkim rukometašima pred super težak zadatak naredne subote osim - budite kao Bačić!

Izdvojeno


Reci što misliš!