SPORT

JUMBO REGATA

Veslanje: Kadetski četverac donio prvo zlato Karlovcu, Korani zlata donijeli Ema Hodak i Mauro Bauer

Veslanje: Kadetski četverac donio prvo zlato Karlovcu, Korani zlata donijeli Ema Hodak i Mauro Bauer

Tri zlata za karlovačko veslanje na tradicionalnoj Jumbo regati na Jarunu - no ovog puta, po prvi puta, ne sva tri za VK Korana. 

Stariji gradski klub bio je, dakako, uspješniji i u Karlovac se vraća s dva zlata i još nekoliko odličja, no ovog puta ipak ćemo krenuti s mlađim klubom, jer tek prošle godine osnovan VK Karlovac stigao je do svog prvog zlata. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uspjele su to kadetkinje u četvercu gig u sastavu Nika Cvitešić, Zara Cvitešić, Vita Živčić i Antea Spasojević s kormilarkom Nikom Keser, koje su osvojile prvo mjesto u finalnoj utrci ispred četveraca osječkog Iktusa, riječkog Jadrana i mješovite posade Croatije i Zagreba.

Korana se u Karlovac vraća s dva zlata - gotovo da ne treba posebno ni spominjati da se zlatnim odličjem okitila sjajna Ema Hodak, koja je nepobjediva u kadetskom skifu, ovog puta u konkurenciji čak 28 djevojaka! Najbolji je bio i Mauro Bauer u skifu za lake juniore u konkurenciji 9 veslača. 

Bauer je osvojio i srebro u dvojcu na pariće za lake seniore s Igorom Šušnjarom, no u toj je disciplini odaziv bio vrlo slab - i nastupile su samo dvije posade. Jaku konkurenciju zato je imao Jan Latković koji je osvojio brončano odličje u konkurenciji 16 skifova u kategoriji juniori B. U konkurenciji čak 26 veslača, kadet Šime Ravnjak ostao je za zaveslaj kratak i zauzeo četvrto mjesto. Medalju je zaslužio i Maks Findrik u skifovima za kadete B, no u toj konkurenciji nije bilo finala, već se veslalo po skupinama - Findrik je u svojoj bio drugi. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!