SPORT

IZNENAĐENJE NA KRAJU

Vojnić 95 slavljem u posljednjem kolu osvojio naslov u 1. ŽNL, Žakanjci sve propustili u posljednja dva kola

Vojnić 95 slavljem u posljednjem kolu osvojio naslov u 1. ŽNL, Žakanjci sve propustili u posljednja dva kola

Pomalo iznenađujuće, ali sasvim zasluženo, nogometaši Vojnića 95 slave naslov pobjednika 1. Županijske nogometne lige. U odlučujućem susretu sezone, na gostovanju u Žakanju, svladali su domaću Croatiju 78 sa 2:1 i tako odnijeli naslov, nakon što su cijelu sezonu gledali Žakanjcima u leđa.

Croatia 78 vodila je praktički od samog početka sezone, njena prednost povremeno je iznosila i osam bodova prednosti, a gotovo cijelo proljeće bila je kontinuirano na pet bodova. I samo dva kola prije kraja Žakanjci su imali pet bodova prednosti, ali onda su u posljednja dva kola uništili sve što su gradili cijele sezone - prvo su u pretposljednjem kolu poraženi u Gornjem Mekušju od Vatrogasca i dozvolili Vojnićanima da im se približe na dva boda zaostatka, a potom su u derbiju na domaćem terenu trebali samo remi, ali ni u tome nisu uspjeli.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bili su i jučer nešto konkretniji i imali znatno više prigoda, no Vojnićani su bili - učinkovitiji. U prvom dijelu Croatia 78 je povela 1:0 i imala još nekoliko lijepih prigoda, no u samoj završnici gosti su došli do izjednačenja. U nastavku, iako im je dosta bio neriješen rezultat, domaći i dalje napadaju, ali u 75. minuti "presjekao" ih je novi gol gostiju. Jurnuli su potom domaći svim silama u napad, ali lopta nije htjela u mrežu, propustili su čak i kazneni udarac. Na kraju ogromno slavlje Vojnića 95 i velikog broja njihovih navijača koji su stigli na utakmicu.

Što se ostatka lige tiče, Vatrogasac može biti vrlo zadovoljan sezonom. Treći su u prvenstvu, a po prvi puta uopće ušli su u finale Županijskog kupa, gdje će u srijedu odmjeriti snage s trećeligašem Karlovcem 1919. U posljednjem kolu s glatkih 4:0 slavili su na gostovanju kod Zrinskog.

Ogulin je četvrti, a Korana peta - u posljednjem kolu Ogulinci su u gostima slavili sa 6:2, no kada se sve zbroji Turanjčani vjerojatno imaju više razloga za zadovoljstvo sezonom, pogotovo jer su je odradili kao "beskućnik". Ogulin, pak, zasigurno ima i veće ambicije od četvrtog mjesta u županijskom rangu.

Zrinski Ozalj na šestom sigurno je među onima koji nemaju nimalo razloga za zadovoljstvo sezonom, a Ilovac je uzevši u obzir reputaciju kluba gotovo katastrofalan sedmi. Zadovoljni, pak, mogu biti u Draganiću - skromni osmi, ali vrlo mirno osigurali su ostanak što im je sigurno bio i glavni cilj.

Na kraju, posljednje kolo odlučivalo je i o ostanku u ligi. Službeno još i nije odlučilo, jer o svemu će kako neslužbeno saznajemo raspravljati i Izvršni odbor. Oba "zainteresirana" kluba su u zadnjem kolu slavili - Mladost iz Rečice u Draganiću sa 3:2, a Barilović kod kuće protiv Ilovca 3:1. Barilović ima bolju ukupnu gol razliku, no kada je riječ o mjestu koje izravno odlučuje o ispadanju gleda se međusobni omjer. Tu su u prvoj instanci ova dva kluba potpuno izjednačena - u prvoj utakmici igrali su 0:0, potom je Barilović slavio sa 6:3, a na kraju Mladost sa 3:0. Pravilnik propisuje da se gleda gol u gostima po čemu bi bolja bila Mladost, međutim problem je u činjenici da se igralo trokružnim sistemom pa će izvršni odbor imati raspravu o ovom slučaju, no kako sada stvari stoje ligu će ipak napustiti Barilović.

A, ne zna se ni hoće li u nju netko i ući. Drugoligaši su gotovo bez iznimke daleko od ispunjavanja uvjeta, u 1. ŽNL bi mogla jedino četvrtoplasirana Dobra iz Svetog Petra, no nije još sigurno imaju li za to ambicija. 

Puno toga će ovisiti i o slaganju viših liga - još se ne zna što je s Karlovcem 1919, postoji mogućnost da čak i Duga Resa 1929 zadrži status u 4. NL (koja će sada biti peti rang) unatoč pretposljednjoj poziciji, tamo bi trebao biti i Vojnić 95, a u županijsku ligu sigurno se vraća Slunj. 

Izdvojeno


Reci što misliš!