SPORT

NAJBOLJI U SUSJEDSTVU

Pravo sportsko čudo - mali karlovački inline hokejaši državni su prvaci - Slovenije!

Pravo sportsko čudo - mali karlovački inline hokejaši državni su prvaci - Slovenije!

Prava mala senzacija u Horjulu, gdje je održano posljednje kolo državnog prvenstva Slovenije za U14 i U16 kategoriju. Naime, U14 momčad Inline hokej kluba Karlovac osvojila je prvo mjesto i naslov prvaka Slovenije pobjedom protiv momčadi HK Prevoje rezultatom 3:2! Pogotke za Karlovac postigli su Mataković 2x i Špigelski a odličan je na golu bio Ružić. Uz navedene igrali su još Gačić, Baniček, Štedul i Vlašić pod vodstvom trenera Ratkaja i Banaya. O razlikama ulaganja u hokej u Hrvatskoj i Sloveniji izlišno je i govoriti pa je ovo zaista senzacionalan rezultat!

U16 momčad upisala je na završnici dva poraza te zauzela četvrto mjesto u slovenskom prvenstvu. Unatoč porazima momčad je ostavila jako dobar dojam, jer je praktički riječ o U14 ekipi uz tek dva starija igrača. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U subotu je u Dolenjskim Toplicama (Slo) održan vrlo jak međunarodni  inline hokej turnir za seniore a IHK Karlovac ostvario je još jedan odličan rezultat. Nastupilo je 12 momčadi a momčad IHK Karlovca osvojila je odlično četvrto mjesto izgubivši u polufinalu od momčadi domaćina HK Dolenjske Toplice, kasnijih osvajača turnira. Druga je bila momčad Red Starsa sastavljena od bivših profesionalnih igrača hokeja na ledu dok su treće mjesto osvojili seniori HK Prevoja.  Karlovčani su u skupini B pobijedili momčad Slavije (Slo) rezultatom 2:1 i momčad Metalurga (Makedonija) rezultatom 7:0 te se plasirali u polufinale. U polufinalu bolji su bili domaćini rezultatom 6:1 dok su u utakmici za 3 mjesto bolji bili HK Prevoje rezultatom 3:2. Za Karlovac su igrali: Whalberg, Ratkaj, Kirš, Brckan, Srketić, Čunko i Braček.

U nedjelju su u Dolenjskim Toplicama odigrana i zadnja kola prvenstva Slovenije za kategorije U8,U10 i U12. Karlovčani su nastupili u svim kategorijama te ostvarili odlične rezultate. Najbolja je bila ekipa U10 koja je treća u Sloveniji, dok su U8 i U12 zauzele četvrta mjesta. Valja spomenuti da je Inline hokej klub Karlovac jedini klub uz HK Prevoje koji je nastupio u svim kategorijama Državnog prvenstva Slovenije (seniori, U8, U10, U12, U14 i U16). 

Ovim utakmica je završila natjecateljska sezona za mlađe kategorije kluba dok seniore još čeka završnica Prvenstva Hrvatske. Seniori su na prvom mjestu prvenstvene ljestvice te u subotu, u 17h, u dvorani na Luščiću  igraju posljednju utakmicu sezone protiv drugoplasiranih Tapira iz  Zagreba.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!