SPORT

LIJEP USPJEH

Karate: Mali Petar Grubešić iz Karlovca 1969 osvojio brončano odličje na Balkanskom prvenstvu u Beogradu

Karate: Mali Petar Grubešić iz Karlovca 1969 osvojio brončano odličje na Balkanskom prvenstvu u Beogradu

Četiri natjecatelja Karate kluba Karlovac 1969 nastupili su u reprezentaciji Hrvatske na Balkanskom prvenstvu u Beogradu za sve starosne kategorije. Na prvenstvu je nastupilo 10 država s 1338 boraca, a Hrvatska je postigla odlične rezultate s ukupno 29 odličja - 7 zlata, 8 srebra i 18 bronci.

Među njima je i jedna karlovačka medalja - mali Petar Grubešić osvojio je brončano odličje u kategoriji dječaka do 10 godina starosti (do 40kg). Petar je prvo u osmini finala svladao predstavnika Bosne i Hercegovine, potom u četvrtfinalu bio bolji i od domaćeg borca iz Srbije, a u polufinalu je izgubio od još jednog predstavnika BiH. To ga je vodilo u borbu za broncu protiv Slovenca koju je odlično odradio i uz veliku borbenost stigao do vrijedne medalje. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Karlovačke i hrvatske boje još su branili Ivan Farkaš, Patrick Blažević i Tomislav Čordašev. 

- Ovih četiri dana u Srbiji je bilo odlično iskustvo za naše mlade natjecatelje. Oduševljen sam pristupom naših boraca kako na samom tatamiju tako i izvan njega. Svi iz kluba smo ponosni na njih, poručuje trener Ivan Puklavec koji je bio s natjecateljima na prvenstvu.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!