SPORT

ZA KRAJ SEZONE

Dan nogometa: Karlovac 1919 u finalu kupa svladao Vatrogasac 6:2, Vladimiru Mikšiću nagrada za životno djelo

Dan nogometa: Karlovac 1919 u finalu kupa svladao Vatrogasac 6:2, Vladimiru Mikšiću nagrada za životno djelo

Lijepo i svečano bilo je večeras na tradicionalnom Danu nogometa Karlovačke županije - nažalost, i pomalo tužno, jer neposredno prije glavnog dijela svečanosti saznali smo i da je krapinski Zagorec ispao iz kvalifikacija za Prvu ligu te je Karlovac 1919 tako, ne dođe li do nekih zaista senzacionalnih preokreta, izgubio i posljednju šansu da izbori Drugu ligu, odnosno jedinstveni trećeligaški rang. 

No, vratimo se lijepom. Dan nogometa revijalnom utakmicom otvorili su mlađi pioniri Karlovca 1919 protiv vršnjaka - Selekcije NSKŽ. Mali Karlovčani bili su bolji i sa 2:0, golovima Jarnevića i Trgovčića, došli do pobjede. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uvod u finalnu utakmicu bila je dodjela nagrada pobjednicima i najboljim strijelcima svih županijskih liga (spisak na kraju!), a u poluvremenu finala dodijeljene su i posebne nagrade, među kojima je onu najznačajniju i najzvučniju, Nagradu za životno djelo "Život nogometu", dobio Vladimir Mikšić, dugogodišnji karlovački nogometni djelatnik, sudac i delegat. 

Srebrne plakete NSKŽ dobili su Ivica Grgić, Nedjeljko Jagatić, Dražen Juraković, Robert Križanić i Dražen Radočaj, a posebna priznanja Zvonimir Andrić, Krunoslav Cindrić, Zdravko Colarić, Ivan Frketić, Sanela Klasan, Dragan Kolić i Danijel Kufner.

U finalnom susretu Županijskog nogometnog kupa Karlovac 1919 očekivano je lako svladao Vatrogasac iz Gornjeg Mekušja sa 6:2, no u prvom poluvremenu gledali smo poprilično zanimljivu utakmicu. Brzo je poveo Karlovac preko Pamića, no još brže je izjednačio Vatrogasac pogotkom Nikole Vucelića. Matiazh ponovno dovodi Karlovac 1919 u vodstvo, a Prpić povisuje na 3:1. Ipak, još se nije predavao Vatrogasac, Vucelić svojim drugim pogotkom smanjuje na 3:2, a u 38. minuti Siljan postiže 4:2, što je rezultat s kojim se otišlo na odmor. 

U nastavku "zeleno-bijeli" ipak više nisu mogli pratiti ritam "plavo-bijelih". U svega šezdesetak sekundi pitanje pobjednika riješili su u 53. i 54. minuti Marinić i Medinskyy, a nakon toga i Karlovac 1919 je "prikočio", nije bilo potrebe ganjati rezultat i veću pobjedu pa smo do kraja gledali prilično mirnu utakmicu bez izrazitijih šansi. 

A evo i spiska svih ovosezonskih županijskih prvaka - u zagradi su najbolji strijelci u istoj kategoriji, ako nije naveden klub znači da je najbolji strijelac iz momčadi prvaka.

1. ŽNL karlići: Ilovac (Tin Jovanović)

1. ŽNL limači: Karlovac 1919 (Bruno Golubić)

2. ŽNL limači: ŠN Ogulin 2 (Ivano Poljak)

1. ŽNL mlađi pioniri: Ilovac (Borna Špigelski)

2. ŽNL mlađi pioniri: Vatrogasac (Niko Budimir)

1. ŽNL pioniri: Ogulin (Niko Bosanac (Slunj) i Borna Trifković (Dobra Sveti Petar))

2. ŽNL pioniri: Vojnić 95 (Ivan Ivaniš, Croatia 78)

1. ŽNL kadeti: Karlovac 1919 2 (Dino Tomac, Duga Resa 1929)

1. ŽNL juniori: Zrinski Ozalj (Stipe Mihalić, Ogulin)

1. ŽNL seniori: Vojnić 95 (Patrik Poljak, Ogulin)

2. ŽNL seniori: Oštarije (Mario Benković (Mrežnica) i Almir Ljubijankić (Petrova gora))

Liga veterana: Karlovac 1919 (Matija Štefančić)

Ove godine podijeljena su i dodatna priznanja - medalje kao prvaci liga središta Zagreb dobili su kadeti Ilovca (prvaci 3. NL Središte) i pioniri Karlovca 1919 (prvaci 2. NL Središte), kao i najbolji strijelci liga - Franko Bogut u 3. NL kadeta i Borna Špigelski u 2. NL mlađih pionira, obojica iz Ilovca. 

Treba dodati da je pri završnoj svečanosti podjele pehara i priznanja finalistima kupa, posebnu nagradu dobio pomoćni sudac večerašnje utakmice Stjepan Novosel iz Kamanja, koji se ovim susretom oprostio od aktivnog suđenja.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!