SPORT

IZNIMNI REZULTATI

Svjetska utrka! Marokanac Hicham Sigueni pobjednik 10. Karlovačkog Cenera, Kenijka Moseti srušila rekord za gotovo minutu i pol!

Svjetska utrka! Marokanac Hicham Sigueni pobjednik 10. Karlovačkog Cenera, Kenijka Moseti srušila rekord za gotovo minutu i pol!

Marokanac Hicham Sigueni s vremenom 29:06 pobjednik je jubilarnog 10. Heineken 0.0 Karlovačkog Cenera, koji je ne samo potvrdio status utrke World Athleticsa s Bronze labelom, već je uistinu bio prava svjetska utrka. I zbog trkača i trkačica, ali i zbog publike koja je ove godine u ogromnom broju pratila atletičare i atletičarke pozdravljajući ih burnim aplauzom. 

Sigueni je stotinjak metara prije cilja slomio otpor glavnih konkurenata, Kenijca Mellyja i Etiopljanina Fikirea koji su završili na drugom i trećem mjestu. Najbolji Europljanin je Španjolac Merzougui na četvrtom mjestu, a najbolji Hrvat Dorian Miškulin, izvrstan osmi. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, još veće oduševljenje izazvala je najbrža u ženskoj konkurenciji, ukupno sjajna jedanaesta, Kenijka Winfridah Moraa Moseti, koja je postigla fenomenalno vrijeme 31:32, što je za gotovo minutu i pol brže od dosadašnjeg rekorda i ujedno najbrža utrka na 10 kilometara ikada otrčana u Hrvatskoj! Drugo mjesto pripalo je Marokanki Soukaina, dok je treća Austrijanka Mayer, a najbolja Hrvatica Tea Faber na osmom mjestu.

Utrka se inače bodovala i za cestovno prvenstvo Balkana, a tu najviše zadovoljstva u muškoj konkurenciji imaju upravo naši atletičari - prvo mjesto osvojio je Dorian Miškulin, drugo Ivan Dračar, a treće Petar Bratulić. Kod žena u balkanskoj konkurenciji prva je Austrijanka Mayer (austrijski atletski savez pridruženi je član balkanske organizacije), druga Slovenka Anja Fink, a treća Arsova iz Sjeverne Makedonije. Naša Tea Faber je peta. 

Izdvojeno


Reci što misliš!