SPORT

DVA PUTA TREĆI

Karlovačkim studentima bronce u košarci 3x3 i stolnom tenisu na Unisport studentskom prvenstvu Hrvatske

Karlovačkim studentima bronce u košarci 3x3 i stolnom tenisu na Unisport studentskom prvenstvu Hrvatske

S dvije bronce vraćaju se studenti karlovačkog Veleučilišta s državne završnice Unisport studentskog prvenstva u Poreču.

Košarkaši u 3x3 varijanti ovog sporta imali su vrlo zahtjevan posao, jer su morali proći i dva kvalifikacijska turnira. Nakon što su u tome uspjeli, na završnici su prvo u skupini sa 21:12 svladali Sveučilište Dubrovnik i izgubili 21:17 od Splićana. To ih je vodilo u četvrtfinale, gdje su sa 17:15 bili bolji od Veleučilišta Vukovar. Sveučilište Zagreb u polufinalu je bilo bolje sa 21:14, a u ogledu za 3. mjesto uslijedio je i uzvrat Splićanima - Sveučilište Split povelo je 7:2, no tada je krenula velika serija od čak 19:4 za konačnih 21:11 u korist karlovačkih studenata i vrijednu broncu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pod vodstvom trenera prof. Marka Samardžije igrali su Svan Stojsavljević, Matko Jagar, Antonio Kraljić i Dominik Ladan. Vrijedi spomenuti i logističku potporu karlovačkog kluba KA Basketball i nekadašnjeg reprezentativca Davora Pejčinovića. 

Stolnotenisači su se izravno plasirali u Poreč zbog nešto manjeg broja prijavljenih ekipa, a tamo su kroz skupinu prošli pobjedama 3:0 nad Osijekom i 3:1 nad Slavonskim Brodom, dok su izgubili 3:0 od Rijeke. U polufinalnom susretu poraženi su sa 3:0 od Sveučilište Zagreb, dok su se za broncu borili protiv Sveučilišta Dubrovnik i došli do pobjede 3:1.

Pod vodstvom trenera prof. Marka Prahovića za stolnotenisku ekipu Veleučilišta Karlovac igrali su Tomislav Zovko, Kristijan Golubić, Dominik Novosel i Maksim Čižmešija.

Izdvojeno


Reci što misliš!