SPORT

ATLETSKI VIKEND

Atletika: Filip Mihaljević i Marija Tolj u glavnim ulogama prvog dana PH u Karlovcu, najviše zlata Agramu, a odličja Dinamu

Atletika: Filip Mihaljević i Marija Tolj u glavnim ulogama prvog dana PH u Karlovcu, najviše zlata Agramu, a odličja Dinamu

Sutra je u prvom planu nastup Sare Kolak, zlatne olimpijke u bacanju koplja, i lov Brune Belčića na zlato na 3000 metara sa zaprekama

Bacač kugle Filip Mihaljević i bacačica diska Marija Tolj te uzbudljivo nadmetanje u skoku u dalj bili su vrhunci prvog dana atletskog prvenstva Hrvatske kojem je na "Čavleku" ovog vikenda domaćin Karlovac. 

Mihaljević nije uspio ponoviti prošlu godinu kada je upravo u Karlovcu postigao svoj osobni rekord 21,94 no ipak je zadovoljio publiku dobrom serijom u kojoj su svi hici letjeli na oko 21 metar, a onaj najdulji 21,05 bio je i više nego dovoljan za zlato. Marija Tolj, pak, malo je nadomjestila izostanak Sandre Perković, inače jedine hrvatske atletičarke za koju je državno prvenstvo očito ispod časti (većina drugih zemalja to ima regulirano), bacila vrlo dobrih 63,21 i najavila da bismo od nje mogli očekivati i veće daljine i ulazak u svjetski vrh. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najzanimljivije je bilo nadmetanje u skoku u dalj - Filip Pravdica i Marko Čeko, obojica s preskočenih 8 metara u karijeri ovog puta nisu bili toliko raspoloženi, ali su zato vodili vrlo neizvjesnu bitku, a na kraju je Pravdica sa 7,79 bio ispred Čeke i njegovih 7,71.

Što se tiče karlovačkih atletičara i atletičarki u prvom planu su sutrašnji nastupi. Danas vrijedi istaknuti vrlo dobro šesto mjesto mlade Hele Rakamarić na 1500 metara, Lea Novković prošla je kroz kvalifikacije i u finalu zauzela osmo mjesto na 100 s preponama, dok su Irina Vidiček-Ljubojević i Nera Malović bile sedma i osma na 400 metara. 

Na ljestvici osvajača medalja po klubovima vodi Agram sa šest zlata, jednim srebrom i tri bronce, no najviše odličja prikupili su atletičari i atletičarke Dinamo Zrinjevca - 14, no s manje zlata od Agrama.

Sutra je u prvom planu nastup Sare Kolak, zlatne olimpijke u bacanju koplja, lov Brune Belčića na zlato na 3000 metara sa zaprekama - do medalje mogu i Helena Valentić u istoj disciplini kod žena te Lea Novković i Hrvoje Neralić, oboje na 400 prepone. Natjecanje počinje već u 16:30 sati, ulaz je besplatan.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!