SPORT

KRALJICA NA ČAVLEKU

Zlato Brune Belčića, srebro Helene Valentić i pobjeda zlatne olimpijke Sara Kolak u središtu drugog dana atletskog PH u Karlovcu

Zlato Brune Belčića, srebro Helene Valentić i pobjeda zlatne olimpijke Sara Kolak u središtu drugog dana atletskog PH u Karlovcu

Ono što stoji u naslovu ujedno su i vrhunci drugog dana prvenstva Hrvatske u atletici održanog na Čavlekovom stadionu. Barem iz karlovačke perspektive, no bilo je tu još vrijednih rezultata. 

Krenut ćemo ipak s našima - sjajni Bruno Belčić obranio je naslov prvaka države u steeplechaseu i to s čak 7 sekundi boljim vremenom od svog dosadašnjeg osobnog rekorda i tako dao naznačiti da u sebi ima potencijal i za znatno više od trenutačnih dosega. Nakon srebra na Balkanskom prvenstvu, Belčić je i danas vrlo pametno trčao i krug-dva prije kraja definitivno slomio konkurente i potom s očito dobro tempiranom snagom došao do izvrsnih 8:50,56. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Da je steeplechase karlovačka "paradna" disciplina dokazala je još jednom i Helena Valentić koja je vrlo mirno, rutinski, osvojila srebrno odličje. Prvoplasirana Tea Faber iz AK Dubrovnik bila je nedostižna, a baš tako Helena je bila nedostižna za sve ostale atletičarke. 

Osvojili su karlovački atletičari i atletičarke još tri četvrta mjesta - najbliže odličju bio je Hrvoje Neralić, samo za 35 stotinki "kratak" u utrci na 400 s preponama. Četvrta je u istoj disciplini kod žena bila Lea Novković, a četvrta je bila i karlovačka mlada štafeta 4x400 metara, doduše i u konkurenciji samo četiri ekipe. 

U usporedbi s prošlom godinom sigurno je riječ o malom padu, ali ne zabrinjavajućem. Istina, prošle godine bilo je šest odličja, no Belčić je imao dvostruki program, medalju je donio i Zagrepčanin Novosel koji je tada bio član kluba, Novković i Neralić bili su za nijansu brži. 

Što se tiče ostalih zbivanja drugog dana u prvom planu svakako je bila Sara Kolak. Gledati zlatnu olimpijku u akciji svakako je uvijek privilegija, iako nakon neugodnih ozljeda naša sjajna kopljašica ipak još ne može pronaći pravi put povratka u svjetski vrh. U Karlovcu je glatko pobijedila, iako ni sama vjerojatno nije bila prezadovoljna pobjedničkim hicem od 60,50. Ipak, svaki hitac preko 60 metara je - dobar. 

Odličan je bio i Bloudek na 800 metara (1:48,47), Dino Bošnjak s vrlo dobrim vremenom zlatu sa 3000 metara dodao je i ono na 5000 metara, solidnih 5,33 preskočio je Ivan Horvat...

Na klupskoj ljestvici medalja na kraju je najbolji Dinamo Zrinjevac sa 9 zlata i ukupno 24 odličja, ispred Agrama koji ima 8 zlata i 19 odličja.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!