SPORT

DEVETI NASLOV

Mladi nogometaši Dinama pobjednici "Čavlekovog" turnira - u finalu nakon jedanaesteraca svladali Osijek

Mladi nogometaši Dinama pobjednici

Mladi nogometaši zagrebačkog Dinama pobjednici su 11. Međunarodnog nogometnog turnira Branko Čavlović - Čavlek, kojem su Karlovac i Duga Resa, u organizaciji NK Karlovac 1919, bili uspješan domaćin od 31. srpnja do večeras. 

U finalu su, i to po treći puta uzastopno, bili bolji od vršnjaka Osijeka, ovog puta boljim izvođenjem jedanaesteraca. U regularnom dijelu susret je završen rezultatom 1:1, a nakon penala mladi Zagrepčani bili su bolji ukupnim rezultatom 6:5. Ovo je već deveti naslov za Dinamo u 11 izdanja turnira, a po jednom su slavili Rijeka i Admira Wacker.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najbolji igrač turnira je Noa Mikić iz Dinama, a Osječanima su pripale nagrade za najboljeg strijelca (Ivan Barić) i najboljeg vratara (Hrvoje Jukopila).

Treće mjesto osvojila je ekipa češkog prvoligaša FC Slovacko koja je sa 2:1 svladala austrijski SV Ried.

Mladi karlovački nogometaši na diobi su petog mjesta, a njihov nastup može se ocijeniti polovičnim. Sve ekipe znatno su većeg statusa u seniorskom uzrastu od domaćina pa je pobjeda nad Sarajevom svakako iznimno vrijedna i pokazuje lijep potencijal, a unatoč relativno visokom porazu solidan otpor pružili su i Osječanima koji su godinama u vrhu u ovoj konkurenciji. Nažalost, dojam je pokvarila totalna katastrofa protiv Austrijanaca u posljednjem kolu, zasigurno i zbog nedostatka snage u trećoj utakmici u tri dana, ali takav poraz si ipak nisu trebali dopustiti.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!