SPORT

OGROMAN USPJEH

Oscar Kovačić iz karlovačkog TKD Prana brončani na Svjetskom prvenstvu! Još dva karlovačka borca poražena u prvom kolu...

Oscar Kovačić iz karlovačkog TKD Prana brončani na Svjetskom prvenstvu! Još dva karlovačka borca poražena u prvom kolu...

Izuzetan rezultat ostvario je mladi borac karlovačkog TKD Prana Oscar Kovačić, koji je u Sofiji na Svjetskom juniorskom prvenstvu osvojio brončano odličje u kategoriji do 73 kilograma težine! 

U konkurenciji čak 38 boraca Kovačić je imao itekako puno posla do medalje, iako je voljom ždrijeba u prvom kolu bio slobodan. U drugom kolu čekao ga je zapravo možda i najteži suparnik, Azerbajdžanac Hajiyev. Bila je to izuzetno izjednačena borba u kojoj je Kovačić u obje runde slavio u samoj završnici što je pokazalo i da je mentalno vrlo spreman za sve što ga očekuje - u prvoj rundi 11:9, u drugoj 11:10. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Albanac Hidri u osmini finala nije bio ni blizu eventualnoj neizvjesnosti: u prvoj rundi 19:6, u drugoj 21:8 za vrlo glatku i sigurnu pobjedu karlovačkog borca. 

Slijedilo je četvrtfinale i veliki ulog - svjetska medalja. Suparnik je bio Akbabaoz, natjecatelj koji na turnirima nastupa pod okriljem finskog saveza, no na SP je još uvijek dijelom takozvane reprezentacije izbjeglica (Refugees Taekwondo Athletes). Riječ je i o aktualnom kadetskom prvaku Europe iz prošle godine, no protiv raspoloženog Karlovčanina nije imao šanse - u prvoj rundi glatkih 20:9, u drugoj tijesnije, ali na kraju ipak sigurnih 8:3. 

Turčin Dogru u polufinalu je ipak bio prejak, iako je u drugoj rundi Kovačić bio blizu tome da zakomplicira borbu (16:7, 12:10), no ogroman uspjeh već je bio tu - svjetska bronca! Velike čestitke, dakako, zaslužuje i trener Luka Vlašić.

Karlovački taekwondo imao je još dva predstavnika u Sofiji. Pranu je predstavljao i Lucio Matuzić, koji nije imao sreće u svom prvom ogledu protiv Danca Petersena. Dobio je prvu rundu, izgubio drugu, a u trećoj vodio no pred sam kraj je skupio pet opomena, što je značilo i poraz, prvenstveno zbog neiskustva. Šteta, jer očito je da je mogao ubilježiti barem uvodnu pobjedu na SP što bi također bio lijep rezultat.

Petar Fičko iz TKD Banija u prvoj je borbi poražen od Amerikanca Rodrigueza. U prvoj rundi bio je vrlo blizu (9:11), u drugoj je Amerikanac bio nešto uvjerljiviji (7:16), no, svakako, i sam nastup na SP je lijepo priznanje.

Izdvojeno


Reci što misliš!