SPORT

RAJ NA ZEMLJI

800 judaša iz 21 države svijeta 10 dana treniraju u judo kampu u Hostelu Karlovac u Selcu

800 judaša iz 21 države svijeta 10 dana treniraju u judo kampu u Hostelu Karlovac u Selcu

Srce je ljetne sezone pa je uobičajeno vidjeti redove gotovo svuda od dućana, restorana pa do plaža. Ipak, rijetka je slika vidjeti da se u dugačkom redu strpljivo čeka na trening. To smo vidjeli u judo kampu u Selcu gdje se ovih dana održava tradicionalni međunarodni Kamp judaša.

Sudjeluje 800 polaznika iz 21 države svijeta. Ostaju 10 dana, ponovit će svoja stečena znanja i brusiti formu za predstojeća natjecanja. Hostel Karlovac u Selcu pripremio je šator na rukometnom igralištu postavljenom samo za potrebe sportaša koji dolaze u Selce.

Nakon napornih cjelodnevnih vježbi kupat će se u moru svega 20-ak metara udaljenoj plaži. E, to se zove još i raj na zemlji! 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Doprinos ovom kampu dali su i judaši iz Rijeke, voditelj Slaviša Bradić i treneri Tomo Jelušić i Aleksandar Obrovac kojima su se pridružili sportski prijatelji iz  Zagreba iz klubova Black Belt i Lotus te judaši Bakra, Malog Lošinja i iz Italije. Njih stotinjak vrijedno je treniralo pet dana. Kažu da je bilo neprocjenjivo iskustvo.

Gotovo svi polaznici jedinstveni su u mišljenju da ovakvih uvjeta ima rijetko gdje i zato tu dolaze i oni koji odsjedaju u susjednom hotelu s pet zvjezdica i u brojnim privatnim smještajima. Svega toga ne bi bilo da nije suorganizatora judo kluba iz Slovenjgradeca i judo saveza.

- Nakon gimnastičkog kampa započeo je mjesec borilačkih sportova. Poslije judo kampa čak tri tjedna boravit će kod nas polaznici teakwondo kampova. Šator za treniranje zadržat ćemo po prvi puta sve do početka rujna, odnosno nove školske godine. Nastojimo biti dobar domaćin i organizator te generator novih ideja, a što su prepoznali sportaši, zato nam i dolaze – kaže direktor Hostela Dario Smojver.

Izdvojeno


Reci što misliš!