SPORT

MACA MARADONA

HNS uputio javnu rođendansku čestitku najboljoj hrvatskoj nogometašici svih vremena - Dugorešanki Mariji Matuzić

HNS uputio javnu rođendansku čestitku najboljoj hrvatskoj nogometašici svih vremena - Dugorešanki Mariji Matuzić

Podsjetimo se samo na neke od nagrada koje je osvojila u karijeri dugoj više od 40 godina.

Hrvatski nogometni savez objavio je rođendansku čestitku najuspješnijoj hrvatskoj nogometašici Mariji Matuzić, daleko poznatijoj pod nadimkom  Maca Maradona.

Marija je rođena 17. kolovoza 1960. godine u Dugoj Resi i već od rane mladosti pokazivala je talent prema nogometu. Upravo je proslavila svoj 62. rođendan, a još je aktivna u ženskom nogometu. Pridružujemo se rođendanskim čestitkama i želimo joj još puno uspješnih nogometnih godina i dobro zdravlje.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo se samo na neke od nagrada koje je osvojila u karijeri dugoj više od 40 godina. Maca Maradona, kako su je davno prozvali talijanski  novinari, dobitnica je Trofeja Zagrebačkog športskog saveza za životno djelo, osvojila je 10 naslova državne prvakinje i 10 titula pobjednice jugoslavenskog i hrvatskog kupa s klubovima ŽNK Zagreb i ŽNK Dinamo-Maksimir, a 1983. je s Dinamo-Maksimirom osvojila i naslov najbolje klupske ekipe u Europi. Odigrala je 42 reprezentativne utakmice, 14 za Jugoslaviju i 28 za Hrvatsku, a svakako treba spomenuti da je za svoje ekipe zabila 1321 pogodak.

Izdvojeno


Reci što misliš!