SPORT

SOLIDAN NASTUP

Mačevanje: Antonio Gojak prošao skupinu na Svjetskom kupu u Bratislavi, debitirao i Luka Bublić

Mačevanje: Antonio Gojak prošao skupinu na Svjetskom kupu u Bratislavi, debitirao i Luka Bublić

Članovi Mačevalačkog kluba Karlovac Antonio Gojak i Luka Bublić nastupili su u sastavu hrvatske reprezentacije na seniorskom Svjetskom kupu za disciplinu floret, natjecanju koje se održavalo u glavnom gradu Slovačke, Bratislavi.

U konkurenciji 97 boraca iz 20 država svijeta Gojak je imao solidan nastup i prošao skupinu nakon pobjeda nad borcima iz Mađarske, Poljske i Češke te poraza u ogledima s predstavnicima Italije, Turske i Ukrajine. Time se plasirao među 64 najbolja, no u prvoj eliminacijskoj borbi od njega je bio bolji mačevalac iz Velike Britanije. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Luki Bubliću bio je ovo prvi nastup na ovako velikom natjecanju pa je vjerojatno bilo i malo previše impresioniranosti te je natjecanje završio bez pobjede, iako je u nekima od njih bio i vrlo blizu, u jednoj je poražen s tijesnih 5-4.

Kao trener reprezentacije u Bratislavi je boravio i trener karlovačkog kluba Krešimir Profozić i tako sudjelovao u jednom od većih uspjeha hrvatskog mačevanja u posljednje vrijeme, jer prvo mjesto na ovom izdanju Svjetsko gkupa osvojio je najbolji hrvatski floretaš Petar Fileš sa 12 uzastopnih pobjeda. 
 

Izdvojeno


Reci što misliš!