SPORT

7 DANA NA 4 RIJEKE

Nekome je 13-ta morala donijeti nesreću, a nekome sreću ...

Nekome je 13-ta morala donijeti nesreću, a nekome sreću ...

Mađari pali u paklu Spaladium arene! Cijeli je Split i cijela Hrvatska bili su na nogama! Pjevalo se: “Ta divna splitska noć, u bazenu Barakude, slave pobjede i golove lude …” Barakude u Spaladium Areni došle na krov Europe ...

TUCAKOVI DEČKI koje nitko skoro pa nije poznavao prije dva mjeseca. Nitko osim članova obitelji i nekoliko vaterpolskih fanatika. Ta i takva vaterpolska Hrvatska, te i takve Barakude su prvaci Europe. Najbolji na Starom kontinentu. 

Stara kineska priča govori o čovjeku koji nije htio prodati svoga konja iako je bio jako siromašan i nije više imao od čega živjeti. Jednog je jutra otkrio da mu je konj pobjegao. Ubrzo su se okupili ljudi iz sela i rekli mu: “Ti nerazumni starče! Bilo bi bolje da si ga prodao. Kakva nesreća!” Starac je odgovorio: ”Nesreća ili sreća, tko to zna?” Utakmica broj 13 Hrvata i Mađara na europskim prvenstvima. To je bilo finale u Spaladiumu. Prije te 13., Mađarska je imala čak 10 pobjeda, mi jednu. Nekome je 13-ta morala donijeti nesreću. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovo je svakako bio najznačajniji rezultat hrvatskog sporta  prošloga vikenda, a u proteklih 7 dana na 4 rijeke vrlo aktivni bili su i karlovački sportaši ... 

U ZNAKU BELČIĆA U Zagrebu je pak održan Hanžekovićev memorijal. Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković okončala je sezonu jubilarnim 10-im trijumfom na Hanžeku, a na atletsko-nogometnom stadionu održan je međunarodni atletski miting.  Andrej Belčić je u utrci na 600 metara bio četvrti s osobnim rekordom (1:20,65). Bruno Belčić bio je prvi na 2000 metara sa zaprekama (5:41,52), a Matko Belčić je u istoj utrci zauzeo 4. mjesto s osobnim rekordom (6:20,44). Na dan održavanja Hanžeka, na kojem je trčao i Andrej Belčić, njegov najstariji brat Bruno istovremeno je branio hrvatske boje u utrci na 3000 metara sa zaprekama na Mediteranskom prvenstvu u Pescari (Italija) gdje je zauzeo 5. mjesto. 

Svakako treba posjetiti da je Karlovac bio jedini grad izvan Zagreba koji je u povijesti ugostio Hanžekovićev memorijal. Bilo je to 4. lipnja 1981. godine kada se uređivao maksimirski stadion. 

KRALJEVI HAKL LIGE Završeno je ovogodišnje izdanje Amaterske košarkaške lige HAKL lige. Naslov je o prvi put pripao momčadi Lavića koja je u  finalu zasluženo, lavovski, pobijedila momčad Rakovca (73:71) i tako postali „kraljevi“ HAKL lige. Svi se slažu da je ovo bilo najbolje finale u posljednjih nekoliko godina. 

LENI U ČAST Na stazi u Mladini održan je 1. Memorijal ‘Leonarda-Lene Šoštarića’, legendarnog hrvatskog i karlovačkog motokros vozača, a nastupilo je 11 motokrosista koji inače nastupaju na veteranskom prvenstvu Hrvatske. Prvi pobjednik je Borut Koščak, Član MCK Jaska, a pehar pobjedniku uručila je Lidija Malobabić, kćerka Lene Šoštarića. Prelazni pehar na kojem će biti upisani svi pobjednici Memorijala sada se nalazi u Muzeju ‘Vilko Sever’ na Mladini, a prijedlog je da on bude u izložen Gradskom muzeju u Karlovcu do drugog memorijala koji bi se trebao održati u Karlovcu na stazi Slunjska Brda.

TOVI U ČAST 8. veteranski Memorijal ‘Antun Tova Stipančić’ nije održan u „Tovinoj“ dvorani, što bi bio red, već u dvorani OŠ ‘Vladimir Nazor’ u Dugoj Resi, uz sudjelovanje 80 stolnotenisača-veterana iz 23 grada, svih država bivše Jugoslavije, Njemačke, Meksika i Argentine.  Od dugoreških stolnotenisača-veterana valja spomenuti Petra Mačešića koji je zauzeo 2. mjesto kod igrača između 60 i 65 godina, te Damira Prsteca koji je podijelio 3. mjesto u kategoriji igrača između 50 i 60 godina.

VRBANIĆEV PERIVOJ Robert Crevar novi je predsjednik Teniski klub Karlovac koji je na toj funkciji zamijenio arhitekticu Tatjanu Basar koja je podsjetila na sve infrastrukturne projekte i povećan broj članova i djece u klubu što je postignuto u njenom četverogodišnjem mandatu. Crevar je od 2019. bio član Upravnog odbora, a koordinator sportskih aktivnosti je od 2020. godine. Predstavio je svoj program u 5 točaka koje uključuju: omasovljenje tenis škole i kvaliteta rada, ulaganje u infrastrukturu i digitalizacija, organizacija turnira, razvoj sportske suradnje s drugim klubovima, ulaganje u profesionalni kadar.

SVJETSKI KUP Mačevaoci karlovačkog kluba Antonio Gojak i Luka Bublić nastupili su u Slovačkoj u sastavu reprezentacije Hrvatske na Svjetskom kupu za seniore u disciplinu floret. Nastupilo je stotinjak floretaša iz 20 država, s 4 kontinenta. Gojak je natjecanje završio na 53. mjestu od ukupno 97 boraca. debitantu Bubliću je ovo bilo veliko iskustvo za nadolazeća natjecanja. Kao trener reprezentacije Hrvatske u floretu bio je nazočan Krešimir Profozić.

TRENER SVIH TRENERA Film o Miroslavu Ćiri Blaževiću, nastalog u produkciji SPTV kao prvog filma serijala Legende hrvatskog sporta - nepoznato o poznatima, prikazan je u Kaptol Boutique Cinema. Kroz epizode serijala različiti će sportaši s publikom podijeliti neispričane detalje iz svog života, strahove, strasti, hobije, neuspjehe te otkriti ljude koji su do sada bili iza kulisa, a zaslužni su za njihov uspjeh i životnu filozofiju. Cilj serijala, koji počinje s Miroslavom Blaževićem jest promocija hrvatskog sporta i upoznavanje šire javnosti sa životom u sportu, pri čemu je Ćiro istinska legenda. HOO je dao značajan doprinos nastanku filma, a želja je nastaviti i filmovima o drugim sportskim velikanima tijekom spomenutog serijala.

Izdvojeno


Reci što misliš!