SPORT

ODLIČAN START

Nakon dvije dramatične utakmice karlovački bejzbolaši u finalnoj seriji za naslov prvaka Hrvatske poveli 2-0 protiv Zagreba

Nakon dvije dramatične utakmice karlovački bejzbolaši u finalnoj seriji za naslov prvaka Hrvatske poveli 2-0 protiv Zagreba

Dvije odlične i neizvjesne utakmice, s različitim tijekom, ali srećom po domaće navijače i simpatizere - istim raspletom, gledali smo ovog vikenda na igralištu "Četiri rijeke" u Grabriku, na početku finalne serije prvenstva Hrvatske u baseballu. U subotu 6:5, u nedjelju 8:7, oba puta bio je potreban produžetak.

Karlovačka Olimpija povela je tako sa 2-0 u pobjedama protiv Zagreba, no Zagrepčani su pokazali da će biti itekako ravnopravan i dostojan suparnik u ovoj finalnoj seriji i zasigurno je još uvijek sve otvoreno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obje utakmice otišle su u dodatni deseti inning, no tijek je, rekosmo, bio drugačiji. U subotu su gosti odlično otvorili susret, poveli sa 3:0 već u prvom napadu, potom su Karlovčani gradili korak po korak svoju napadačku igru, sustigli i prestigli Zagrepčane, poveli 5:3, no Zagreb se ipak vratio i u posljednjoj izmjeni došao do izjednačenja. U dodatnoj izmjeni, pak, odlučio je home run udarac Horvatića koji je donio veliko veselje domaćima, kako na terenu, tako i na tribinama.

U nedjelju, pak, odličan početak karlovačkih bejzbolaša - odmah su poveli 1:0, a u drugoj izmjeni nakon home run udarca Galesa za tri boda i sa 4:0. No sada Zagreb sustiže i dostiže i na kraju opet neriješeno u regularnom dijelu - 7:7. I opet više sreće i uspjeha imaju domaći, ovog puta na udarac Alcale ali uz obilatu pomoć zagrebačke obrane koja čini grešku u najnezgodnijem trenutku i to znači novu tijesnu pobjedu za Karlovčane.

Velikih je to 2-0 u pobjedama, no slijede tri utakmice u Zagrebu (ili dvije ukoliko karlovački bejzbolaši uspiju doći do pobjede u prve dvije utakmice) narednog vikenda - od petka do nedjelje, na igralištu na Jarunu, svaki dan s početkom u 15 sati.

Izdvojeno


Reci što misliš!