SPORT

OSAM MEDALJA

Karlovački karatisti odlični na 21. Croatia Openu - Vito Baršić i Lucija Šegavić zlatni, osvojena još četiri odličja

Karlovački karatisti odlični na 21. Croatia Openu - Vito Baršić i Lucija Šegavić zlatni, osvojena još četiri odličja

S ukupno osam odličja - dva zlatna, dva srebrna i četiri brončana - vraćaju se borci Karate kluba Karlovac 1969 s vrlo jakog 21. Croatia Opena održanog u Rijeci uz sudjelovanje oko 1600 natjecatelja iz 19 država. 

Zlatna odličja osvojili su Vito Baršić u konkurenciji dječaka 2014. i 2015. godišta. U najmlađoj kategoriji na turniru, Vito Baršić u polufinalu je svladao Marića iz zagrebačkog Lotosa, a zlato je osvojio pobjedom protiv Grka Nikiforosa. Lucija Šegavić u konkurenciji mlađih kadetkinja lako je u polufinalu svladala Krizman iz riječkog Championa, a u finalu bila uvjerljiva i protiv Slovenke Zorić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Srebra su osvojili dječaci Jan Canjar (U12) i Petar Grubešić (U10). Canjar je na putu do finala svladao Mucića iz KK Trnje i Slovenca Vatoveca, a u finalu je poražen od Laginje iz riječkog Championa. Grubešić je, pak, svladao u polufinalu Riječanina Laginju, a u finalu je poražen od Bugarina Katelieva.

Dvije bronce osvojene su u najjačem seniorskom dijelu natjecanja. Elena Badanjak u ženskoj konkurenciji (do 68kg) poražena je u prvom nastupu od Talijanke Desi, no kako je Talijanka stigla do finala, Badanjak je imala priliku repasažu doći do bronce, što je i uspjela pobjedom nad Ivanom Boromisa iz zagrebačkog Studenta. U muškoj konkurenciji (iznad 84kg) Augustin Moškun također je u prvom kolu poražen od Slovenca Joksimoviča, no i Slovenac je stigao do finala što je Moškunu pružilo prigodu za broncu - na putu mu je bio Talijan Perino no Karlovčanin je bio bolji te uzeo medalju.

Bronce su osvojili i dječaci Patrick Blažević (U12) i Mark Buturajac (U10). Blažević je prvo svladao Trinajstića iz KK Nevera Marinića pa izgubio od Mađara Totha, da bi broncu potvrdio pobjedom protiv Kolareca iz riječkog Zameta. Buturajac je nakon pobjede nad Valčićem iz KK Metal Matulji poražen od Mađara Kovacsa, da bi u borbi za broncu svladao Siščanina Dolića.

Izdvojeno


Reci što misliš!