SPORT

SJAJAN USPJEH

Leon Mušnjak iz karlovačkog Tigra viceprvak svijeta u kickboxingu! U Italiji nastupilo još troje boraca iz županije

Leon Mušnjak iz karlovačkog Tigra viceprvak svijeta u kickboxingu! U Italiji nastupilo još troje boraca iz županije

Veliki uspjeh ostvario je mladi borac karlovačkog KBK Tigar Leon Mušnjak, koji je u talijanskom gradiću Jesolo nadomak Venecije, postao viceprvak svijeta u kickboxingu u disciplini low kick za mlađe juniore.

Mušnjak je kao jedan od nositelja bio slobodan u osmini finala, da bi u četvrtfinalu tehničkim nokautom svladao predstavnika Bosne i Hercegovine Nedima Malkoča. U polufinalnoj borbi jednoglasnom odlukom sudaca bio je bolji od Grka Dimitriosa Panopoulosa, a u finalu ga je čekao još jedan predstavnik Grčke - Christos Efstathiadis. Grčki borac pobijedio je prekidom borbe, iako je iz hrvatskog tabora bilo prigovora, a i nama se u izravnom prijenosu borbe učinilo da je Grk do pobjede došao nedozvoljenim udarcem u prepone, no konačna odluka ipak je otišla u korist Efstathiadisa, što nimalo ne umanjuje ogroman uspjeh Mušnjaka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Jesolu je nastupilo još dvoje boraca karlovačkog Tigra - juniorka Roka Puljak je u point fightingu bila slobodna u prvom kolu, a u osmini finala svladala je Amerikanku Alexu De La O sa 20:13. U četvrtfinalnoj borbi bolja od nje je sa 8:1 bila Talijanka Chiara Teodorani, kasnija svjetska prvakinja pa se može reći da Roka nije imala sreće sa ždrijebom, jer bi nekim drugim putem i ona možda stigla barem do polufinala i bronce. 

Kadetkinja Margareta Mušnjak, pak, poražena je u prvom kolu discipline kick light od Čehinje Nicol Martincove jednoglasnom odlukom sudaca. 

Predstavnicu na Svjetskom prvenstvu imao je i slunjski Tigar - bila je to kadetkinja Viktorija Kampić u point fightingu, koja je u prvom kolu bila slobodna, no u osmini finala sa 10:0 zaustavila ju je Austrijanka Anna Schmidl.

Izdvojeno


Reci što misliš!