SPORT

BICIKLIZAM

Brdski biciklizam: Borisu Basti dva naslova prvaka, Domagoju Milakoviću srebro i bronca na Braču

Brdski biciklizam: Borisu Basti dva naslova prvaka, Domagoju Milakoviću srebro i bronca na Braču

U Bolu na Braču održane su MTB utrke 1. XCC „Na dva kola oko Bola“ i 4. „Uspon na Vidovu goru“.

Utrke su ujedno bile i nacionalno prvenstvo u XCC (short track) i MTB usponu. Na utrkama su nastupili članovi karlovačkog BBKT-Rex kluba Boris Basta i Domagoj Milaković. 

U utrci „Na dva kola oko Bola“ Boris Basta osvojio zlatnu medalju u kategoriji veteran C i naslov prvaka Hrvatske u disciplini XCC. Domagoj Milaković je pak u kategoriji veteran B osvojio srebrnu medalju. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U utrci MTB „Uspon na Vidovu goru“, Karlovčani su utrku opet odradili na visokoj razini. Basta je stazu do vrha Vidove gore, dugačku 16.5 kilometara savladao u vremenu 1:05:47 te osvojio zlatnu medalju i naslov prvaka Hrvatske u MTB usponu u kategoriji veterana C. Domagoj Milaković je sa vremenom 1:05:51 osvojio brončanu medalju u kategoriji veteran B.

BORIS SIMIĆ 20. NA UTRCI ISTRIA 300

U Poreču je održan jedinstven biciklistički događaj Istria 300 uz nastup preko 1200 biciklista iz 26 zemalja. Na utrci je nastupio karlovački biciklist Boris Simić. On je vozio stazu dugu 156 kilometara koju je savladao u vremenu 4:29:01 i zauzeo 20. mjesto u vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji.

Vozači su u skladu sa sloganom utrke “Ride your limits” mogli tijekom utrke birati dužinu staze koju će voziti, 300, 230 ili 156 kilometara što Istriu 300 čini jedinstvenim projektom u regiji. 

Ambasadori projekta su svjetski poznati sportaši – hrvatski profesionalni biciklist Fran Miholjević, bivši slovenski biatlonac Vasja Rupnik, bivši skijaški skakač Robert Kranjec te osvajači zlatnih olimpijskih medalja - Njemica Nicola Thost i Austrijanac Martin Koch. Europski prvak 2021. u cestovnim utrkama Sonny Colbrelli, član profesionalne biciklističke ekipe Bahrain Victorious, kao počasni je gost ovogodišnjeg izdanja nosio startni broj 300, simbol utrke Istria 300.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!